Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Η πτώση των ανέμων σύμμαχος στο έργο της κατάσβεσης σε Ανω Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη


Με σύμμαχο τον άνεμο, που έχει καταλαγιάσει σημαντικά τις τελευταίες ώρες συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα σε Άνω Μεσσηνία και Μάνη.

Στην Άνω Μεσσηνία τις νυχτερινές ώρες κύκλωσαν το Δεσύλλα, αλλά δόθηκε μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες έξω από οικισμούς. Δυσκολότερη ήταν τη νύχτα η κατάσταση σε χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης, όπως το Ισαρη, όπου και εκεί η πυρκαγιά απείλησε τον οικισμό. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική σε αυτά τα μέτωπα επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς φυσικά και εθελοντών.

Στη Μάνη καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις με την καθοριστική συνδρομή των εθελοντών, που έφτιαξαν αντιπυρικές ζώνες πάνω από τη Λαγκάδα με σκοπό να ανασχεθούν οι φλόγες από την Ανατολική Μάνη και να μην περάσουν στη Μεσσηνία.

Η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη στην πλευρά τις Ανατολικής Μάνης, όπου ήδη έχει γίνει τεράστια καταστροφή σε καλλιέργειες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πάρα πολλές διάσπαρτες εστίες. 

Ενεργά παραμένουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς για έκτη μέρα σε Καρέα και Μέλισσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Πολλά χωριά της Μάνης παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Το βράδυ του Σαββάτου με τον άνεμο να αλλάζει συνεχώς πορεία, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς του Δήμου Ανατολικής Μάνης. 

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο «ΛΤ» η αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ελένη Δρακουλάκου «ένα ανησυχητικό μέτωπο φωτιάς εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα». Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα καθώς επίσης και εθελοντές

Στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 2 αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οσον αφορά την περιοχή του Μαγκλαβά, που ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα από αρκετές πύρινες εστίες, εκεί τα πράγματα φαίνεται να έχουν από χθες το απόγευμα εξομαλυνθεί, εντούτοις στην περιοχή παραμένουν τόσο πυροσβεστικές δυνάμεις, όσο και κάτοικοι σε ετοιμότητα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Τέλος χθες σχετικά άμεσα αντιμετωπίστηκε τόσο η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στην Ασπροπουλιά, όσο και μία αναζωπύρωση στην Άνθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom