Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Η Τουρκία απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ηχητικό)


Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, κρατείται από νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης και σύμφωνα με δική του δήλωση οι τουρκικές αρχές προχωρούν από ώρα σε ώρα στην απέλασή του.

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, καθώς επρόκειτο να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Σε πρώτη επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα thestival.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης σημείωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Σε νέα επικοινωνία που είχε πριν από λίγο το Thestival.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στη γείτονα ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού και θα δήλωνε παρών στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια των Τούρκων σχετίζεται ξεκάθαρα με τον αγώνα του κ. Βαρυθυμίαδη για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Αποτελεί μέγιστη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οφείλει η ευρωπαϊκή κοινότητα να πάρει θέση κατά της πρόκλησης των Τούρκων. 

Να σημειώσουμε πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Ακούστε όσα είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕ στο ρ/σ STATUS FM 107,7:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom