Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Τόκιο: 4ος με σπουδαία εμφάνιση ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ (βίντεo)


Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν καν κλείσει τα 22 χρόνια.Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη τέταρτος στον τελικό του επί κοντώ με άλμα στα 5:80μ. αγγίζοντας τον άθλο του μεταλλίου και ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Καραλής πέρασε τα 5.55μ., τα 5.70μ., αλλά και τα 5.80μ. με την πρώτη του προσπάθεια. Στα 5.87 ωστόσο, δεν κατάφερε σε τρεις προσπάθειες να κάνει την υπέρβαση και να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ισοφάρισε και έτσι κατέκτησε την τέταρτη θέση.

H όμορφη αφιέρωση του Καραλή στους γονείς του

Μετά την τελευταία του προσπάθεια, ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια ιδιαίτερη όσο και συγκινητική αφιέρωση στους γονείς του, δείχνοντας στις κάμερες ένα χαρτί στο οποίο έγραφε: «Σε ευχαριστώ μαμά και μπαμπά»!

Οι νικητές του επί κοντώ
Ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις επιβεβαίωσε την κυριαρχία του κατακτώντας το χρυσό με 6.02μ., όπου είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσον μένοντας στα 5.97μ. και στο ασημένιο μετάλλιο. Ο Τιάγκο Μπρας από τη Βραζιλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο έχοντας περάσει τα 5.87μ. με την πρώτη και μετρώντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.92μ. 

Ο θρύλος του αγωνίσματος, Ρενό Λαβιλενί, που είχε κατακτήσει το χρυσό στο Λονδίνο και το ασημένιο στο Ρίο, τερμάτισε όγδοος χωρίς να περάσει τα 5.70μ., καθώς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα από την προθέρμανση που επιδεινώθηκε στο πρώτο του άλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom