Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ομολόγησε την εκτέλεση του 39χρονου στη Μεσαρά ο Ρουμάνος εργάτης του - Συνελήφθη και δεύτερος Ρουμάνος


Ένας άνδρας που δούλευε στο ποιμνιοστάσιο του 39χρονου φαίνεται πως είναι ο δολοφόνος του άτυχου άνδρα στη Μεσαρά.Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του με αποτέλεσμα σήμερα ο άνδρας, με καταγωγή από τη Ρουμανία, να ομολογήσει ότι τον σκότωσε.

Ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε το θύμα εξαιτίας του ότι του συμπεριφερόταν βάναυσα ενώ είχαν και οικονομικές διαφορές.

petrokefali

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, πριν λίγο ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της εκτέλεσης ο Ρουμάνος που το θύμα απασχολούσε για περίπου 4 χρόνια στα πρόβατά του. 

Ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε σε σπιτάκι στην κτηνοτροφική μάντρα του 39χρονου, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμα Ρουμάνος, τον οποίο ο πρώτος φιλοξενούσε, συνελήφθη ως συνεργός στην δολοφονία, καθώς προμήθευσε στον φυσικό αυτουργό το φονικό όπλο. 

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους ο Ρουμάνος φέρεται να επικαλέστηκε ως κίνητρο της δολοφονίας αφενός οικονομικούς λόγους και αφετέρου ότι το θύμα του συμπεριφερόταν βίαια. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει και διαφορετικό υπόβαθρο. 

Να σημειωθεί ότι ο Ρουμάνος είχε ισχυριστεί ότι δέχτηκε κι αυτός πυρά από τον δολοφόνο του αφεντικού του, επιχείρησε δηλαδή να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών, παρουσιάζοντας και τον εαυτό του ως θύμα. 

Τα λεγόμενα του δεν φαίνεται να έπεισαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, που τον έθεσαν υπό στενό κλοιό από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα δεν τον άφησαν να απομακρυνθεί από το Α.Τ. Φαιστού, σε αντίθεση με άλλους που κατέθεσαν για την υπόθεση. 

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το Cretalive που πολύ έγκαιρα είχε αναφέρει ότι οι Αρχές εξέταζαν και αξιολογούσαν με προσοχή τα όσα είχε καταθέσει ο υποτιθέμενος κρίσιμος αυτόπτης μάρτυρας, δηλαδή ο Ρουμάνος. 

Ο ίδιος προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να στήσει το σκηνικό της δολοφονίας. Όμως η περιγραφή των γεγονότων σε συνδυασμό με την αυτοψία, δεν «κούμπωναν». 

Επιπλέον, φέρεται να έκανε αίσθηση στους αστυνομικούς ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε παρά το γεγονός ότι έχει τρία σκυλιά στην ιδιοκτησία του και υπό άλλες συνθήκες, θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ  της Δευτέρας όταν ο 39χρονος κτηνοτρόφος Νίκος Μπιτσακάκης που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του δέχτηκε 5 πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο, οι οποίοι τον τραυμάτισαν σε πρόσωπο, κοιλιακή χώρα και άνω άκρα, μπροστά στα έντρομα μάτια της ανήλικης κόρης του.

Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται πως είχαν στήσει καρτέρι σε χώρο απέναντι από το σπίτι και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν το θύμα τους. Μάλιστα πρώτα πυροβόλησαν προς την πλευρά του ποιμνιοστασίου του θύματος όπου εκεί βρίσκονταν ο αλλοδαπός βοσκός-βοηθός χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και μέσα από ελαιώνες και χωράφια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου βρέθηκε στο σημείο για τη συλλογή στοιχείων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

ikona_viber_2021-08-24_12-30-29-579

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο θα πουν το απόγευμα της Τρίτης συγγενείς και φίλοι στον άτυχο κτηνοτρόφο που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στο Πετροκεφάλι μπροστά στα έντρομα μάτια της ανήλικης κόρης του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος Πετροκεφαλίου.

https://www.cretapost.gr/ & https://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom