Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Τραγωδία στη Σαμοθράκη: Νεκρός 32χρονος, που έπεσε σε χαράδρα στις Βάθρες - Στο σημείο σημειώνονται συχνά ατυχήματα


Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 32χρονος τουρίστας από την Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης στην Σαμοθράκη, όταν έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων στην Γριά Βάθρα Θερμών με το όνομα “Γύρισμα”.

Ο άτυχος επισκέπτης, που είχε πάει στην περιοχή, όπως κάνουν πάρα πολλοί όταν βρίσκονται στο νησί, αλλά προφανώς δεν την γνώριζε καλά, προφανώς έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας από μεγάλο ύψος στα βράχια σκοτώθηκε. 

Η Πυροσβεστική που ενημερώθηκε οργάνωσε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του, αλλά δυστυχώς οι 6 Πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με πολλές δυσκολίες, λόγω του γνωστού δύσβατου της περιοχής, διαπίστωσαν ότι ο 32χρονος ήταν νεκρός.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για το τραγικό συμβάν αναφέρει:
Στο σημείο σημειώνονται συχνά ατυχήματα

Δεν είναι φυσικά το πρώτο περιστατικό απεγκλωβισμού ατόμου από τις Βάθρες αυτό το καλοκαίρι, αφού προηγήθηκαν αρκετά ήδη, όμως αυτή την φορά είχαμε θανάσιμο τραυματισμό και τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. 

Την Τετάρτη το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σαμοθράκης προχώρησε στον απεγκλωβισμό άλλου ατόμου από χαράδρα 40 μέτρων εντός των Βαθρών του “Παραδείσου” στο φαράγγι “Τσιβδογιάννη”, με τέσσερις υπαλλήλους στο σημείο και με ορειβατικό εξοπλισμό. Τον απομάκρυνε από την απόκρημνη πλάγια και τον μετέφερε σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα, από τον περιοχή του Βάτου, έγινε το ίδιο με ένα ζευγάρι που το αποτελούσαν Γερμανός και Ιταλίδα, που επίσης χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη πολύωρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, γιατί είχαν αποκλειστεί και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Πυροσβέστες, δυστυχώς κάθε καλοκαίρι συμβαίνουν τα ίδια. Καθημερινά σχεδόν χρειάζεται να οργανώσουν παρόμοιες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων που επισκέπτονται την Σαμοθράκη, δεν γνωρίζουν την περιοχή στις Βάθρες και ρισκάρουν πηγαίνοντας εκεί χωρίς καμιά συνοδεία ή μέτρο προφύλαξης.

Δεν υπάρχει χρόνια τώρα σήμανση, με απαγορευτικές ή έστω προειδοποιητικές πινακίδες εκ μέρους του δήμου Σαμοθράκης, προκειμένου να αποφεύγονται τραγικά περιστατικά,όπως το προχθεσινό με τον θάνατο του 32χρονου, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα να απολαύσει το νησί και έχασε την ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom