Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ξάνθη: Ερευνες για την ανεύρεση 21χρονου που βούτηξε στο Νέστο


Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για την ανεύρεση του 21χρονου ο οποίος αγνοείται μετά από βουτιά που έκανε χθες το απόγευμα στον ποταμό Νέστο στο ύψος της Γαλάνης στην Ξάνθη.

Τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ θα ενισχύσει σήμερα και κλιμάκιο από την 2η ομάδα της ΕΜΑΚ Αυτοδυτών της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός από την Καβάλα, είχε πάει για μπάνιο μαζί με την παρέα του. Το σημείο αυτό του ποταμού πολλοί είναι οι εκδρομείς, άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, που το επιλέγουν την περίοδο του καλοκαιριού. Όταν επιχείρησε να βουτήξει παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Ώρες απίστευτης αγωνίας περνούν οι γονείς του νεαρού αγοριού που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο παρακολουθώντας τις έρευνες.

Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Θησαυρού, απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες νερών από το φράγμα, με αποτέλεσμα η στάθμη των υδάτων να είναι ιδιαιτέρως υψηλή, γεγονός που καθιστά επικίνδυνο το κολύμπι στην περιοχή, ακόμη και για τους δεινούς κολυμβητές και γνώστες του ποταμού.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των δια σωστών της ΕΜΑΚ βρίσκονται και εθελοντές – κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν καλά το ποτάμι και τους κινδύνους που κρύβει για τους ανυποψίαστους.

https://www.ertnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom