Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Ασημένια Ολυμπιονίκης η Εθνική πόλο, που πάλεψε για το χρυσό! - Εχασε με 13 - 10 από την Σερβία (φωτο)


Η Εθνική Ελλάδας του Πόλο στην μεγαλύτερη στιγμή της Ιστορίας της αντιμετώπισε την Σερβία στον τελικό της υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παλεύοντες για το χρυσό μετάλλιο,ενώ είχε ήδη στην τσέπη της το ασημένιο.

Μετά από ένα πολύ σκληρό αγώνα και με άσχημο ξεκίνημα,η Εθνικής μας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, όμως οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι και με αντεπίθεση στην αρχή της τελευταίας περιόδου πήραν τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο με σκορ 13 - 10.

Η Εθνική μας ξεκίνησε κάπως μουδιασμένη και με χαλαρή άμυνα στην 1η περίοδο του παιχνίδιού που έληξε με 7 - 4 υπέρ των Σέρβων.Στη 2η περίοδο όμως μπήκαν πολύ δυματά στο παιχνίδι και πέτυχαν τρία γκολ έναντι ενός της Σερβίας και μείωσαν σε 8 - 7.Στην 3η περίοδο δόθηκε μεγάλη μάχη και από τις δύο ομάδες με τους Σέρβους να κρατάνε τη διαφορά τους ενός γκολ 10 - 9.

Η 4η και τελευταία περίοδος του παιχνιδιού ξεκίνησε με την Ελλάδα να ισοφαρίζει 10 - 10 και να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβληθεί των Σέρβων.Οι Σέρβοι πήραν και πάλι προβάδισμα με πέναλτι, ενώ στη συνέχεια πέτυχαν ακόμα δύο γκολ φτάνοντας στα 13 έναντι 10  κατά των Ελλήνων.

Στο πεντάλεπτο που απέμεινε οι Σέρβοι προσπαθούσαν να κρατήσουν τη διαφορά και το χρυσό μετάλλιο, με τους Ελληνες να παλεύουν ακόμα να κάνουν την ανατροπή χωρίς όμως να τα καταφέρουν.


 

Λήξη του αγώνα με την Εθνική μας ομάδα να κατακτά τη δεύτερη τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 7-8, 9-10, 10-13. 

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος. 

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς (Τ), Μάντιτς, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς, Πρλαϊνοβιτς, Σ. Μίτροβιτς.

Η Σερβία κέρδισε και πάλι το χρυσό μετάλλιο, όπως και το 2016.Για την ιστορία να πούμε ότι το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα της Ουγγαρίας.
Απονομή μεταλλίων στο Πόλο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom