Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Επιχείρηση ναρκω-νταλίκα: Έτσι έγινε η σύλληψη - Η σχέση με Ριζάι (φωτο)


Συνολικά στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται επτά άτομα, έξι άνδρες και μια γυναίκα - Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν πληροφορίες ότι πατέρας και γιος, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο κομμάτι των διεθνών μεταφορών, εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, όπως πρώτο αποκάλυψε το cretalive, προερχόμενης από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ολλανδία.

Ναρκωτικά νταλίκα

Οι πληροφοριοδότες τους ανέφεραν ως κομβικό πρόσωπο στις διασυνδέσεις με τα ναρκωτικά έναν 51χρονο αυτοκινητιστή από χωριό του Ηρακλείου. Πιστεύουν μάλιστα ότι εκείνος είχε τις επαφές και τις προσβάσεις.

ναρκωτικά φορτηγό

Συνολικά στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται επτά άτομα, έξι άνδρες και μια γυναίκα. Ο πατέρας επιχειρηματίας 71 χρόνων, ο 50χρονος γιος του, η 36χρονη σύζυγος του γιου, ο αυτοκινητιστής, δύο Αλβανοί (ο ένας μάλιστα σχετίζεται με την απόδραση Ριζάι) ηλικίας 44 και 46 ετών, αντίστοιχα, και ένας ακόμα 40χρονος Ηρακλειώτης, ο ρόλος του οποίου ελέγχεται για το κατά πόσο είχε γνώση της μεταφοράς των ναρκωτικών.

ναρκωτικά νταλίκα

Το φορτηγό ψυγείο οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας μεταφορών με συνοδηγό τον Ηρακλειώτη. Λόγω παλαιότερων εμπλοκών του με τη Δικαιοσύνη λέγεται ότι ουσιαστικά χρησιμοποιούσε τον Ηρακλειώτη για το επαγγελματικό του δίπλωμα.

ναρκωτικά νταλίκα

Στο φορτηγό ψυγείο, ανάμεσα σε δεκάδες τόνους κρέατος, βρέθηκαν σε κούτες περίπου 3.600 κοκαίνης και 25 κιλά χασίς.

Αστυνομικοί της Δίωξης με συνάδελφους τους από την Αθήνα έθεσαν υπό παρακολούθηση το φορτηγό ψυγείο από την στιγμή που πάτησε ελληνικό έδαφος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ναρκωτικά νταλίκα

Αστυνομικοί ενεργοποιήθηκαν καθώς είχαν πληροφορίες για τις επαφές πατέρα και γιου με τον αυτοκινητιστή από το Ηράκλειο ενώ πληροφορήθηκαν επίσης ότι ο πατέρας ταξίδεψε για Αθήνα με ένα επιβατηγό αυτοκίνητο. Περίπου στο ύψος του Σκαραμαγκά το φορτηγό ακινητοποιήθηκε αριστερά.

Ναρκωτικά νταλίκα

Ο γιος κατέβηκε, άνοιξε σύμφωνα με περιγραφές αστυνομικών την πόρτα του ψυγείου. Εκεί είχε φθάσει και ο πατέρας με το δικό του αυτοκίνητο. Εκεί έφθασαν και οι δύο Αλβανοί χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα ένα ταξί. Μάλιστα ο ένας υποδυόταν τον οδηγό και ο άλλος τον πελάτη έτσι ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι δύο Αλβανοί θα αγόραζαν μέρος της μεταφερόμενης παρτίδας ναρκωτικών, ενώ το ταξί με το οποίο έφτασαν στο ραντεβού κατασχέθηκε.

Ναρκωτικά νταλίκα

Ο πατέρας φέρεται να πήρε στα χέρια του μία σακούλα με 7000 ευρώ. Και τότε έγινε το «ντου» από τους αστυνομικούς. Οι άλλοι δύο, ο αυτοκινητιστής και η νύφη του επιχειρηματία συνελήφθησαν στο Ηράκλειο. Η τελευταία επειδή στο σπίτι τους βρέθηκαν κάποια δενδρύλλια. Εξάλλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του 51χρονου αυτοκινητιστή βρέθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ και πιο συγκεκριμένα περίπου 15.000. Το φορτηγό-ψυγείο μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο ακτοπλοικώς καθώς προείχε να παραδοθούν ακέραιοι οι τόνοι με το κρέας σε επιχειρηματία του Ηρακλείου και στην συνέχεια αστυνομικοί το «ξεσκόνισαν».

Ναρκωτικά νταλίκα

Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερις αστυνομικοί από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου που ταξίδεψαν με δύο αυτοκίνητα και πέντε συνάδελφοι τους από την Αθήνα που συμμετείχαν με δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή. Οι αστυνομικοί του Ηρακλείου ταξίδεψαν μαζί με τον πατέρα επιχειρηματία και δεν τον έχασαν από τα μάτια τους.Ναρκωτικά νταλίκα

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης

Στην ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης αναφέρει:

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις περιοχές της Αττικής και του Ηρακλείου.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς την προαναφερόμενης Υπηρεσίας είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά (7) ατόμων (4 ημεδαπών, ημεδαπής και 2 αλλοδαπών).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Ναρκωτικά νταλίκα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εν λόγω οργάνωση προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε από τις πύλες εισόδου της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας προκειμένου να διατεθούν στη χώρα μας.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, ηγετικό ρόλο είχε ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος επικοινωνούσε με διακινητές άλλων χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, βοηθούμενος από ημεδαπό, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα, μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα ενώ μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ορισμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες κατέληγαν στο Ηράκλειο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες (04.02.2021) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα, στο οποίο επέβαιναν (2) ημεδαποί και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση, ενώ κατά την άφιξη τους σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι τους ανέμεναν (2) αλλοδαποί και ημεδαπός, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησε έρευνα σε δύο οχήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) κιλά και (678) γραμμάρια κάνναβης, (3) κιλά και (660) γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου), καθώς και το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ. 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (200) γραμμάρια κάνναβης,
  • (2,3) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (6) δενδρύλλια κάνναβης,
  • χρηματικό ποσό 24.000 ευρώ,
  • (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Φ. (τράκτορας) μετά επικαθήμενου ψυγείου, Δ.Χ.Ε. (ταξί) ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού συλληφθέντα και Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

https://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom