Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Χημικά έξω από τη Βουλή (φωτο & βίντεο)


Επεισόδια αυτή την ώρα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις της Αστυνομίας - Κατά του νομοσχεδίου Παιδείας το συλλαλητήριο.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και φτάνουν σταδιακά στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

 Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, ο κόσμος που ήταν πολύς ανέβηκε πάνω στην πλατεία μπροστά στον Άγνωστο κι εκεί “έπεσαν” χημικά από την αστυνομία και υπήρξαν μικροσυγκρούσεις.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom