Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Μέχρι πρόσφατα μπαινόβγαιναν ανήλικα αγόρια - Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα μαθήματα σε προσφυγόπουλα (βίντεο)


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη, με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη να αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (24/2),ενώ ήδη έγινε παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες για εμπλοκή ΜΚΟ ή δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.Την ίδια ώρα, τα όσα ακούγονται στην γειτονιά του μετά τη σύλληψή του προκαλούν φρίκη.

Ένοικος της πολυκατοικίας που έμενε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μίλησε στο T live για τα όσα έβλεπε στην γειτονιά τους στο Μεταξουργείο. «Στον κόσμο ήταν πολύ ευγενικός, χαμογελαστός. Με τον τρόπο συμπεριφοράς του δεν  μπορούσες να τον υποψιαστείς» δηλώνει στο T live γειτόνισσα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. 

Και προσθέτει: «Κάποιος όμως που μένει μέσα στην πολυκατοικία και βλέπει τόσα πολλά παιδιά να πηγαίνουν και να έρχονται, και τα βράδια. Φυσικά και υποψιάζεται πράγματα».  

Click4moreΔημήτρης Λιγνάδης: «Δεν έχω ιδέα» – Ο διάλογος του με την ανακρίτρια

Σημείωσε ότι τα παιδιά που επισκεπτόντουσαν τον ηθοποιό ήταν όλα μικρά σε ηλικία (περίπου 15 με 16 ετών) και τα περισσότερα ξένα. 

Μάλιστα, όπως είπε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης πριν από χρόνια είχε πει στον σύζυγό της ότι το παιδί τους (όταν 16-17 ετών) έχει ταλέντο και του είχε πει πως είχε την διάθεση να τον προωθήσει και να τον πάρει μαζί του. Εκείνη όμως δεν ήθελε. «Είχα καταλάβει πολλά πράγματα» λέει χαρακτηριστικά. 

«Είχα υποψιαστεί πράγματα, αλλά δεν είχα φανταστεί αυτό το μέγεθος λόγω της θέσης του» σημειώνει στο T live, προσθέτοντας ότι όλοι στην γειτονιά είναι σοκαρισμένοι. «Οι περισσότεροι κρύβονται, δεν θέλουν να μιλήσουν» λέει.

Η γειτόνισσα του κ. Λιγνάδη, μιλώνστας στο T live, σημείωσε ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις μέχρι και πρότινος. «Συνέχεια βλέπαμε παιδιά» λέει χαρακτηριστικά. 

Σχολιάζοντας το γιατί τόσο καιρό κανείς στην γειτονιά δεν μιλούσε, υποστήριξε πως κανείς δεν θα τους πίστευε λόγω της θέσης του. «Ποιος θα άκουγε έναν απλό πολίτη; Έναν απλό συγκάτοικο; Ποιος θα τον έπαιρνε στα σοβαρά για ένα τέτοιο πρόσωπο; Δεν θα μας πίστευαν» δήλωσε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


https://www.newsit.gr/

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες για εμπλοκή ΜΚΟ ή δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018 μετά το υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που θα διερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές, προσφυγόπουλα από τουλάχιστον τρεις ΜΚΟ προωθούνταν για μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη. Κατά πληροφορίες, οι υπήρξαν καταγγελίες γειτόνων ότι πολλά προσφυγόπουλα αρνήθηκαν να πάνε ξανά στα μαθήματα και πλέον ερευνάται συνολικά από η δράση ΜΚΟ.

Νωρίτερα, με το υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζήτησε τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση ασυνόδευτων παιδιών.

«Ήρθα σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Αγαπηδάκη.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom