Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Εστησε χορό ο Εγκέλαδος ανοιχτά της Λέσβου - Τρεις διαδοχικές δονήσεις 5 ρίχτερ, 4,8 και 4,6


Με ένα δυνατό χτύπημα του Εγκέλαδου ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Λέσβου,ο οποίος έστησε χορό στη συνέχεια σε θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Ο πρώτος σεισμός ήταν 5 ρίχτερ και έγινε στις 7:46.


Δύο μετασεισμοί έχουν ήδη γίνει στη Μυτιλήνη, μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που ξύπνησε τους κατοίκους. 

Ο πρώτος σεισμός των 5 Ρίχτερ έγινε στις 7:46 και ακολούθησε σεισμός 4,8 Ρίχτερ ένα λεπτό αργότερα. Στις 8:00 έγινε σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο δηλαδή 46 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.

Λίστα των σεισμών από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο που έχει καταγράψει 4,8 ρίχτερ και για τους τρεις



 

Τι λέει στο enikos.gr ο Ευθύμιος Λέκκας 

Ο ισχυρός σεισμός που είχε ένταση 5 Ρίχτερ, αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού. Μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι "ο σεισμός έγινε στις νότιες ακτές της Λέσβου και έγινε αισθητός και στη Χίο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις". 

Όπως είπε ο ίδιος, "έγινε λίγο πιο δυτικά από τον μεγάλο σεισμό του 2017 και πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, στη ζώνη του 2017".

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα "πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός, ίσως κατά την άποψή μου, και καθυστερημένος μετασεισμός από το 2017. 

Παρακολουθούμε ωστόσο τη μετασεισμική ακολουθία". Όπως υποστήριξε ο κ. Λέκκας "δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ δύσκολο να δώσει το συγκεκριμένο ρήγμα πολύ μεγαλύτερο σεισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom