Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή απάτη στην Ξάνθη: Ένα παιδικό καρότσι του κόστισε… 22.000 ευρώ!


Τραβάει τα μαλλιά του ένας πατέρας από την Ξάνθη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία για να πουλήσει το καροτσάκι του παιδιού του που δεν το χρειαζόταν πλέον, αλλά αυτός που εμφανίστηκε ως αγοραστής του «έφαγε» ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου εξαπάτησε ημεδαπό στη Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο παθών, σχετικά με πώληση παιδικού καροτσιού και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Ο δράστης προσφέρθηκε να αγοράσει το παιδικό καρότσι.Ζήτησε, όμως, να καταθέσει στον λογαριασμό του τα χρήματα που συμφώνησαν μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό». Ο πατέρας δεν γνώριζε πώς να χειριστεί την συγκεκριμένη εφαρμογή και ο αγοραστής προθυμοποιήθηκε να τον «καθοδηγήσει».

Όμως, για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή χρειάστηκαν οι κωδικοί του δικαιούχου, τους οποίους χρησιμοποίησε ο δράστης για να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να μεταφέρει σε δικό του το ποσό των 22.000 ευρώ! 

Το θύμα κατέφυγε στην Ασφάλεια Ξάνθης, που ερευνά για να εντοπίσει τον επιτήδειο και σχημάτισε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: