Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Αλλοι σακάτεψαν τη Δικαιοσύνη κύριε Σκέρτσο! - Τι έγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κατά της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη


Ο κ. Σκέρτσος, στην σελίδα του στο Facebook,διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως με τον τρόπο με τον οποίο έκανε χθες την αγόρευσή της η εισαγγελέας στη Δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη λέγοντας
μεταξύ άλλων ότι τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή» και ότι «τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα».

Διαβάστε όσα έγραψε ο κ. Σκέρτσος
«Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου

 Αλλοι σακάτεψαν τη Δικαιοσύνη

Πρώτο πέναλτι του κυρίου Σκέρτσου το ότι βγαίνει διαρκούσης μιας δίκης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και καταφέρεται εναντίον της έδρας διότι τόλμησε στην αγόρευσή της να μιλήσει σαν άνθρωπος και όχι σαν αποστειρωμένο ρομπότ. (διαβάστε κι ΕΔΩ)

Δεύτερον με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει στην Ανεξάρτητη υποτίθεται Δικαιοσύνη;
Ποιος τον έχρισε συνήγορο των δικηγόρων,των οποίων ο σύλλογος έκανε τη δική του παρέμβαση;
Πρώτη φορά είναι που μια αγόρευση προκαλεί κόντρες και διαφωνίες;Πότε ξανακάνατε κριτική από τη θέση που βρίσκεστε,δίπλα στον πρωθυπουργό;

Ενα πράγμα μόνο δεν είπε η κυρία Εισαγγελέας,ότι άλλοι σακάτεψαν τη Δικαιοσύνη κι αυτοί είστε σεις οι πολιτικοί και συγκεκριμένα οι βουλευτές που νομοθετούν.

Αυτοί ψηφίζουν εκτρώματα και βγαίνουν έξω από τη φυλακή εγκληματίες με 401 χρόνια φυλακή στην πλάτη τους.

Στο σινάφι σας λοιπόν να βάλετε χέρι αν μπορείτε και να φροντίσετε ν' αλλάξει σήμερα κιόλας ο νόμος!

Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom