Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΤΩΡΑ: Ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά από επέμβαση της αστυνομίας - Εξι συλλήψεις απαγωγέων

Κρητικοί οι απαγωγείς – Κίνηση “ματ” της ΕΛΑΣ

- Οι αστυνομικοί έκαναν επέμβαση στο κρησφύγετο των απαγωγέων
- Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι πλέον ελεύθερος και καλά στην υγεία του
- Οι αστυνομικοί έκαναν έξι συλλήψεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης
- Αναζητούνται άλλοι δυο απαγωγείς
- “Σκιά του εαυτού” του λένε για τον επιχειρηματία όσοι τον είδαν
- Έξι μήνες μετά την απαγωγή το θρίλερ πήρε τέλος
- Οι απαγωγείς τον κρατούσαν σε μάνδρα αυτοκινήτων 4 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο


Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο επιχειρηματίας από την Κρήτη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες είναι ελεύθερος.
Αυτή είναι η είδηση που έρχεται από την αστυνομία, η οποία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων και απελευθέρωσε τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν το κρησφύγετο των απαγωγέων, εισέβαλαν και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αν και είναι πολύ αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του.

Η επιχείρηση

Το κρησφύγετο των απαγωγέων ήταν στην στην παραλία Αρίνα στο Ρέθυμνο. Η επιχείρηση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες. Ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα. 
Το κρησφύγετο ήταν σχετικά κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου. Το σημείο παλιά χρησιμοποιούνταν ως μάντρα αυτοκινήτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και έξι συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται ως απαγωγής του επιχειρηματία. Αναζητούνται ακόμη δυο άτομα.
Το σημείο που επέλεξαν οι απαγωγείς τους έδινε τη δυνατότητα να μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να κινούν υποψίες καθώς βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έξι απαγωγείς, όλοι με καταγωγή από την Κρήτη είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία σε τρία με τέσσερα διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του. Το τελευταίο ήταν η μάνδρα των αυτοκινήτων στο οποίο έγινε η επιχείρηση τα ξημερώματα.

Δεμένος πισθάγκωνα

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων που εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου κατάφεραν να πιάσουν “στον ύπνο” τους απαγωγείς.
Αυτό που κάνει εντύπωση και δείχνει τις συνθήκες στις οποίες ζούσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τους τελευταίους έξι μήνες, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό της Αστυνομίας, ο οποίος έκρινε ότι μπορεί να καταθέσει. Μεταφέρθηκε, πάντως, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, για προληπτικούς λόγους.Μιχάλης Λεμπιδάκης

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν 30 Μαρτίου όταν οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητό του.
Οι δράστες είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του. Από τότε οι απαγωγείς “έριξαν” πολλές φορές το ποσό που απαιτούσαν καθώς η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.
Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.
http://www.newsit.gr

Κρητικοί οι απαγωγείς – Κίνηση “ματ” της ΕΛΑΣ
Οι πληροφορίες του newsit.gr κάνουν λόγια για μια επιχείρηση – ματ των Αστυνομικών. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ελεύθερος από τις 07:30 σήμερα το πρωί, οπότε και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στον χώρο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς.
Οι αστυνομικοί είχαν καλή πληροφόρηση. Ήταν βέβαιοι για το σημείο. Αυτό που έπρεπε να διασφαλίσουν ήταν η υγεία του Μιχάλη Λέμπιδάκη.

Δύο «φρουροί» δίπλα στον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Γνώριζαν ποιο είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου. Η μάντρα αυτοκινήτων περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο στο οποίο κρατούνταν το θύμα.
Ήθελαν παράλληλα να να δουν πόσοι είναι οι φρουροί του αλλά και σε ποιο σημείο βρίσκονταν.
Μάλιστα οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει τις τελευταίες ημέρες μικροκάμερες σε κοντινούς χώρους έτσι ώστε να εντοπίσουν τόσο τις κινήσεις, όσο και τα πρόσωπα των απαγωγέων.
Ουσιαστικά οι αστυνομικοί “έβλεπαν” τα πάντα. Γνώριζαν ότι οι δράστες είναι οπλισμένοι και έτσι επιχείρησαν μόνο όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.
Την ώρα της επέμβασης κοντά στον Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν δύο άτομα. Ο ιδιοκτήτης της μ΄’ανδρας αυτοκινήτων που είχε μετατραπεί σε χώρο κράτησης του επιχειρηματία και ένα ακόμη άτομο.
Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν και τους ακινητοποίησαν διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορούν να κάνουν κακό στον επιχειρηματία.
\Αμέσως απομακρύνθηκε από τον χώρο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο όπου και εξετάστηκε από γιατρό της Αστυνομίας.
Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι οι απαγωγείς έχουν όλοι καταγωγή από την Κρήτη. Μάλιστα ο ένας από αυτούς φέρεται να έχει επαγγελματική σχέση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom