Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης τα ξημερώματα - Κάηκαν οχήματα - Τι γύρευε εκεί ο Μητσοτάκης,τι είπε για τον Τσίπρα; (φωτο & βίντεο)


- Στις 02:00 τα ξημερώματα η επίθεση αντιεξουσιαστών στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης - Με “καταδρομική” επιχείρηση έσπασαν, έκαψαν και έφυγαν ανενόχλητοι - Σοβαρές υλικές ζημιές
και καμμένα οχήματα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Στο Α.Τ. Πεύκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Στις 02:00 τα ξημερώματα έγινε η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Μια ομάδα 10 περίπου αντιεξουσιαστών επιτέθηκε τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ.
Μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Κονίτσης βρίσκονταν πέντε αστυνομικοί. Ο φρουρός δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Οι κουκουλοφόροι και κρανοφόροι νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ.
Από την επίθεση με τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκε πυρκαγιά σε τρία από τα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα στο προαύλιο, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στην κεντρική είσοδο και στα παράθυρα.
Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να καλέσουν ενισχύσεις.
Ο αστυνομικός φρουρός είδε τους νεαρούς και εγκατέλειψε το φυλάκιο πριν αρχίσουν να πέφτουν οι εμπρηστικές βόμβες.
Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική που περιόρισε την πυρκαγιά, ωστόσο το ένα από τα τρία οχήματα που βρίσκονταν στο προαύλιο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο Α.Τ. Πεύκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Α.Τ. Πεύκης λίγο μετά τις έντεκα για να ενημερωθεί για την επίθεση με μολότοφ τα ξημερώματα. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας θα πρέπει "να εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της" και για το λόγο αυτό θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.



Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου εκείνος να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά την επίσκεψή του στον Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.

«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χθεσινή επίθεση με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μία σειρά άλλων φαινομένων, τα οποία έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης. Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να αποκαταστήσω το νόμο και την τάξη στη χώρα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom