Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οργή Διώτη για την βαριά ποινή: «ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή για τη λίστα Λαγκάρντ

Με μία εκ διαμέτρου αντίθετη απόφαση, από την αθώωση που είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας της έδρας, έκλεισε η αυλαία της δίκης με κατηγορούμενο τον πρώην εισαγγελέα και πρώην
επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος με άλλο ρόλο και κάτω από άλλες συνθήκες κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Έτσι, παρά την αθωωτική πρόταση που είχε διατυπώσει αγορεύοντας η εισαγγελέας της έδρας για τον άλλοτε συνάδελφό της πεπεισμένη ότι δεν προέκυψε ούτε δόλος εκ μέρους του, ούτε ζημία για το δημόσιο, ομόφωνα οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κήρυξαν ένοχο τον Ιωάννη Διώτη για το αδίκημα της απιστίας επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου επί της ενοχής του ο κ. Διώτης ζήτησε από τους πάλαι ποτέ συναδέλφους του να μην του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Μετά την καταδίκη του ο Ιωάννης Διώτης σε μία γραπτή δήλωσή του , χωρίς να κρύβει την οργή του για το αποτέλεσμα της δίκης , αναφέρει ότι :

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα. Όχι για εμένα, γιατί είμαι αθώος και οπωσδήποτε αυτό θα αποδειχθεί και θα δικαιωθώ. Για τη Δικαιοσύνη είναι μαύρη η μέρα. Αισθάνομαι ντροπή και οργή για την εκδοθείσα απόφαση, που μόνο προϊόν της αποδεικτικής διαδικασίας δεν είναι.

Δεν υπήρξε ούτε μία μαρτυρία, ούτε ένα έγγραφο που να πιθανολογούσε έστω την ύπαρξη ενδείξεων ενοχής. Και όμως αυτό το δικαστήριο διαπίστωσε τη βεβαιότητα τέλεσης του αδικήματος της απιστίας, παρά την εισαγγελική αθωωτική πρόταση, παρά την αποδεικτική διαδικασία, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην αλήθεια και τη νόμιμη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί απροκάλυπτη καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και κράτους δικαίου.Δεν μετανιώνω που ανάλωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και έδωσα την ψυχή μου, για την απονομή της Δικαιοσύνης. Ας τα βρουν με τη συνείδησή τους, αυτοί που εξέδωσαν την απόφαση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom