Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τροχαίο Αθηνών - Λαμίας: Αποκάλυψη του Υπάτιου Πατμάνογλου - ''Συγχωρώ τον οδηγό της Porsche''!


Ο Υπάτιος Πατμάνογλου έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της τραγωδίας.Φροντίζει και πάλι να δείξει το μεγαλείο της ψυχής του και αποκαλύπτει κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό...

Το λόγο για τον οποίο συγχώρεσε από την πρώτη στιγμή τον νεαρό οδηγό της Porsche, αποκάλυψε ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που έχασε τη σύζυγο και το γιο του στο τραγικό δυστύχημα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. 

«Φύγαμε για να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα κοντά στους δικούς μας. Το θέλαμε. Πάντα πήγαινα από τους παράδρομους για να γλιτώνω μερικά ευρώ. Όμως, η γυναίκα μου ζήτησε εκείνη την ημέρα να πάμε για πρώτη φορά από τον κανονικό δρόμο. Ίσως για να φτάσουμε πιο γρήγορα. Ο δρόμος δεν είχε καθόλου κίνηση. Τόσο λίγη μάλιστα, που μόλις ένα λεωφορείο από τη Μακεδονία μάς είχε προσπεράσει και μας είχε κορνάρει σαν χαιρετισμό γιατί αναγνώρισε τις πινακίδες», είπε ο τραγικός πατέρας, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News».

«Βγήκα έξω από την τουαλέτα πανικόβλητος. Μέσα στον πανικό μου, μου φάνηκε πως είδα σωριασμένη στο βάθος του δρόμου τη γυναίκα μου. Όταν πλησίασα, διαπίστωσα ότι ήταν το σώμα ενός νεαρού άντρα, που αργότερα έμαθα πως ήταν ο συνοδηγός της Πόρσε. Η Αποστολία και ο Παύλος δεν ήταν πουθενά. Είχαν χαθεί. Δεν έμεινε τίποτα για να τους αναγνωρίσω.

Παρότι έβλεπα ότι έγινε κάτι το αδιανόητο, γρήγορα κατάλαβα ότι όλο αυτό το μακελειό που είχα μπροστά στα μάτια μου ήταν αποτέλεσμα της τρομακτικής ταχύτητας με την οποία η Πόρσε χτύπησε το αυτοκίνητό μας. Τον υπαίτιο τον συγχώρεσα την ίδια στιγμή, γιατί ήξερα ότι δεν είχε καμία πρόθεση. Και εγώ στα νιάτα μου έτσι θα έτρεχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος αν θα έτρεχε, ακόμη και τώρα με τόσο ιλιγγιώδη ταχύτητα, απάντησε: «Ναι, θα έτρεχα, αλλά μόνο σε πίστα, ποτέ σε δρόμο. Ο ίλιγγος μου άρεσε, τα ακραία τα ζήταγα για αυτό στον Στρατό υπηρέτησα στις Ομάδες Υποβρύχιων Κατστροφών (ΟΥΚ). Όπως αποκαλύπτει: ''Το βράδυ των Ιμίων ήμουν εκεί. Έτοιμος να κάνω το παν για την πατρίδα. Μείναμε κάτω από το νερό 17 ώρες. Και στο τέλος πήραμε εντολή να αποσυρθούμε! Με πιάσαν τα κλάματα».

Οι έρευνες για το δυστύχημα
Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο πραγματογνώμονας, μόλις σε οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου διήνυσε τα 44 εφιαλτικά μέτρα του μοιραίου πάρκινγκ της Εθνικής Οδού η Πόρσε 911, που συγκρούστηκε με ταχύτητα 198 χιλιόμετρων την ώρα με το αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμανόγλου!
Μητέρα και γιος έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα - ΦΩΤΟ FacebookΜητέρα και γιος έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα - ΦΩΤΟ Facebook
Εκτός από τις διαβολικές συμπτώσεις που κατά τον ίδιο, οδήγησαν στην τραγωδία, προσπαθεί από τα στοιχεία που συνέλεξε, να δώσει περισσότερες απαντήσεις για το δυστύχημα.

"Από την ανάλυση των χρόνων του σχετικού βίντεο και από το μήκος των ιχνών πλαγίας ολίσθησης της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ, προκύπτει ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά την πρόσκρουση με το Honda ήταν 198 χιλιόμετρα την ώρα. Ολα έγιναν τρομακτικά γρήγορα μόλις σε 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου. 
Καταλαβαίνετε ότι οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει", λέει ο πραγματογνώμονας.
Πριν το δυστύχημα "έκασε" το λάστιχο της Πόρσε και γι' αυτό έφυγε ο προφυλακτήρας της
Για τον προφυλακτήρα της Πόρσε που βρέθηκε 120 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης, ο κύριος Μαδιάς αναφέρει: "Το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιου προφυλακτήρα της Πόρσε, πιθανότατα τη στιγμή την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό του και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε, δημιουργώντας έκκεντρη βίαια πρόσκρουση στο εσωτερικό τμήμα του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας να ξεκουμπώσει και να αποξηλωθεί το οπίσθιο ακραίο δεξιό τμήμα αυτού και σε συνδυασμό με την αντίσταση του αέρα και την αρχική ταχύτητα του οχήματος να αποκολληθεί σε απόσταση 120 μέτρων πριν από την είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ, στιγμή κατά την οποία ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο".
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, τότε ήταν που ο οδηγός της Πόρσε προσπάθησε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πορεία του αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 


"Μιλάμε για μια απόσταση 120 μέτρων την οποία διήνυσε σε 1,5 δευτερόλεπτο. Η εκτίμησή μου είναι ότι όλα προκλήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών, τα οποία ήταν χειμερινά ελαστικά δεκαετίας. Ένα κομμάτι από τα ελαστικά βρέθηκε κατεστραμμένο κοντά στο σημείο της φονικής σύγκρουσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτές τις ταχύτητες δεν μπορούν να αντέξουν τα πολύ παλιά ελαστικά. Δηλαδή ακόμα και να μην ήταν χειμερινά, ενδεχομένως να είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα".

Για την υπόθεση έχουν οριστεί τέσσερις πραγματογνώμονες του Δημοσίου εκ των οποίων ο ένας θα διερευνήσει τις συνθήκες της ασφάλτου, ο δεύτερος θα ερευνήσει την Πόρσε και για το αν υπήρξε μηχανολογικό πρόβλημα, τα ελαστικά, τα φρένα κτλ. Επίσης, δύο αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θα εστιάσουν στις συνθήκες έκρηξης και εκδήλωσης πυρκαγιάς. Δικαίωμα να ορίσουν πραγματογνώμονες έχουν οι τρεις οικογένειες των νεκρών του δυστυχήματος...
Πηγή: Εφημερίδες Real News, Ελεύθερος Τύπος
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom