Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ολόκληρο το άρθρο-φωτιά του Π. Σκουρλέτη: "Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ"

Ο υπουργός τα λέει όλα εκτός από το αν θα καταψηφίσει ή όχι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όταν έρθει στη Βουλή

«Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ» είναι ο τίτλος άρθρου-φωτιά του Πάνου Σκουρλέτη στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τους δανειστές πως σκοπός τους είναι να εξευτελίσουν τη ΔΕΗ και να την πουλήσουν, έναντι εξευτελιστικών τιμών, σε ευρωπαϊκά και εγχώρια συμφέροντα.

«Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση συμφωνηθεί; Γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ;», αναρωτιέται σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για μια επίθεση που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή την επίθεση συμπράττουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη των διαπραγματευτικών κλιμακίων από τη μεριά των δανειστών παίζουν, απ’ ότι λέγεται, ακριβώς αυτό τον ρόλο, της προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κ. Σκουρλέτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Αρθρο Σκουρλέτη για την ΔΕΗ (πατώντας κάτω δεξιά το κουμπί fullscreen ανοίγει νέα μεγάλη σελίδα για καλύτερη ανάγνωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: