Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Η Δήμαρχος Ζωγράφου για την "κατάληψη" της Βίλας από την ΕΛ.ΑΣ. (φωτο & βίντεο)

Τι άλλα θα σκαρφιστούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου πέρα από τα καθημερινά του προβλήματα;

Ως γνωστόν σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις "μπούκαραν" στη Βίλα Ζωγράφου για να την "απελευθερώσουν" από τον... κανένα και να την παραδώσουν στο.... Δήμο Αθηναίων,όπου ανήκει σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Τόσκα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δε κυρία Τίνα Καφατσάκη,η Δήμαρχος Ζωγράφου,έβγαλε έκτακτο
ανακοινωθέν για να πανηγυρίσει ότι:"Σήμερα 13/3/2017, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν τη Βίλα και την παρέδωσαν στο Δήμο. Συνεργεία του Δήμου ήδη εργάζονται για την αποκατάσταση του χώρου."!!!

Πλην όμως μέχρι και αυτή την ώρα η Βίλα Ζωγράφου αστυνομοκρατείται και εντός και στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου,όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zografou.net.

Μάλιστα έξω από τον μαντρότοιχο της Βίλας ψηλά στο σημείο που είναι το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου το μεσημέρι γύρω στις 14:00 αστυνομικοί ήλεγχαν ταυτότητες και κινητά όσων νεαρών θεωρούνταν "ύποπτοι"!!!Ακριβώς από μέσα,στο χώρο της Βίλας,εκτός από αστυνομικούς υπήρχε και περιπολικό...

Βίντεο από την εισβολή της αστυνομίας στη Βίλα


Η ανακοίνωση της Δημάρχου
Η Βίλα Ζωγράφου Κέντρο πολιτισμού, Πάρκο πρασίνου και αναψυχής

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν λίγα χρόνια οι κάτοικοι της πόλης μας, μαζί με συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις και την επιτροπή κατοίκων για τη Βίλα Ζωγράφου, αγωνίστηκαν για να σωθεί η Βίλα και το κτήμα Ζωγράφου από την οικοδόμηση και να γίνει πάρκο πρασίνου και αναψυχής.

Με τον αγώνα αυτό πετύχαμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο το κτήμα της Βίλας Ζωγράφου χαρακτηρίστηκε «κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και πολιτισμού» και απαγορεύεται η οικοδόμησή του.

Εμείς συμμετείχαμε σε αυτό τον αγώνα και δεσμευτήκαμε απέναντι σας:

Να δημιουργήσουμε – στην καρδιά της πόλης μας – ένα ενιαίο πάρκο πρασίνου και αναψυχής από τον Αγ. Γεώργιο έως την πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια).

Να γίνει η Βίλα Ζωγράφου κέντρο πολιτισμού για τους πολίτες και τη νεολαία του Δήμου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα το 2015, αποφάσισε την μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείου, των Χορευτικών ομάδων και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων (οι οποίες στεγάζονται προσωρινά σε ακατάλληλους χώρους) στο κτίριο της Βίλας Ζωγράφου.

Ταυτόχρονα στόχος μας είναι να ανοίξει και να διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος, σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Στην προσπάθειά μας αυτή, συναντήσαμε αντιδράσεις και εμπόδια.

Αντιδράσεις από την οικογένεια Ζωγράφου, η οποία προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας και ζητά την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που προστατεύει το χώρο ως κοινόχρηστο πράσινο.

Εμπόδια από μικρή ομάδα, που εμφανίστηκε μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο χαρακτηρίζει το κτήμα της Βίλας Ζωγράφου «κοινόχρηστο χώρο πρασίνου» και αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκεί κατάληψη, να οικειοποιηθεί τη χρήση του, διαδίδοντας ταυτόχρονα ΨΕΥΔΩΣ ότι εμείς σκοπεύουμε να «εμπορευματοποιήσουμε» το χώρο!

Ο Δήμος μας έχει ήδη πληρώσει 19.500.000 ευρώ για το χώρο της Βίλας και δεν επιτρέπεται να στερούνται οι κάτοικοι την ανάσα που θα τους προσφέρει ένα πάρκο στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης.

Οι επανειλημμένες προσπάθειες μας τα τελευταία δύο χρόνια να έρθουμε σε συνεννόηση και να μας αποδοθεί ο χώρος, απέβησαν άκαρπες.

Σήμερα 13/3/2017, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν τη Βίλα και την παρέδωσαν στο Δήμο. Συνεργεία του Δήμου ήδη εργάζονται για την αποκατάσταση του χώρου.

Καθήκον μας είναι να δημιουργήσουμε αυτό το πάρκο και να κάνουμε τη Βίλα Ζωγράφου πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας, στη διάθεση όλων των κατοίκων και της νεολαίας.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε σχέδια για το κτήμα Ζωγράφου, εκτός από το να αποδοθεί στους πολίτες του Δήμου μας, όσοι τα σκέφτονται πρέπει να τα ξεχάσουν.

Η Δήμαρχος
Τίνα Καφατσάκη

Συγκέντρωση και πορεία σήμερα στις 18:00 στου Ζωγράφου

Κι ενώ η Βίλα όπως είπαμε αστυνομοκρατείται για το απόγευμα στις 6 έχει προγραμματιστεί πορεία με προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας ή στο μνημείο Ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: