Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Έτοιμοι να μοιραστούν εκατομμύρια οι ημέτεροι


του Ξενοφώντα Ερμείδη

Το απόλυτο εργαλείο υποδούλωσης που ονομάζεται ΕΣΠΑ έτοιμο να μοιράσει πάλι εκατομμύρια στον αέρα. Φυσικά η μερίδα του λέοντος θα πάει στους γνωστούς
άγνωστους με διαδρόμους διαφάνειας που αποδεικνύεται τόσο από τους βαρύγδουπους τίτλους όσο και από τις κατηγορίες «επαγγελματιών» και «επιχειρήσεων» που θα μοιρασθεί.

Σε μια χώρα της οποίας ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής είναι ανύπαρκτος, η δε αγορά έχει πεθάνει προ πολλού τίτλοι όπως «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» πραγματικά προκαλούν το μειδίαμα όσων απέμειναν να σκέφτονται ανά την επικράτεια.

Οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να πάρουν το ζεστό χρήμα που διαφημίζουν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των Βρυξελλών πρέπει να έχουν αντικείμενα:
α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς,
γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων

Θυμίζουν τα άυλα έργα άλλων εποχών που φαγώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια € από ανθρώπους οι οποίοι απλά αλλάζουν στρατόπεδα κομματικής στέγασης ανάλογα με το ποιο κόμμα διαχειρίζεται το χρήμα που πληρώνουν οι κατακτητές τους υπαλλήλους τους.

Ουδείς ενδιαφέρεται να μάθει πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέμειναν πραγματικά στην Ελλάδα αλλά και πόσες τέτοιες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια για να απομυζούν με τους προστάτες τους τα χρήματα.

Η νέα παρωδία που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνεται είναι η δράση «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους και θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α' Κύκλο η Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Προσοχή μην αργήσετε στις ώρες και ημερομηνίες γιατί μπορεί να μείνετε απ΄ έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom