Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΤΩΡΑ: Επιχείρηση εκκένωσης της Βίλας Ζωγράφου - ΚΑΛΕΣΜΑ στην πλατεια ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ


Στις 7 σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στην κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου,επί της Γεωργίου Ζωγράφου και στη συνέχεια προχώρησαν σε εκκένωση
του χώρου,ο οποίος σύμφωνα με το http://www.makeleio.gr ήταν άδειος.

H Βίλα Ζωγράφου είναι υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2012 και παρά το γεγονός ότι όλη τη νύχτα δεν υπήρχε κανένα άτομο μέσα, μόλις τα ξημερώματα είδαν κάποιοι τις αστυνομικές κλούβες έξω από το κτίριο, ειδοποίησαν τα άτομα, τα οποία μπήκαν στο εσωτερικό από τον περίβολο και τελικά λίγο αργότερα επτά άτομα προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το παρακάτω κείμενο-κάλεσμα ανέβηκε νωρίτερα στο indymedia
ΚΑΛΕΣΜΑ στην πλατεια ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΩΡΑ!!!! ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ξημερώματα Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην υπό κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Μέσα στην κατάληψη βρίσκονται σύντροφοι/ισσες, οι οποίες/οι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση αυτής.

Από το 2011 η Βίλα Ζωγράφου αποτελεί έναν απελευθερωμένο χώρο που έχει περάσει στα χέρια της γειτονιάς αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Όλες οι αποφάσεις εντός του εγχειρήματος πάιρνονται με οριζόντιες διαδικασίες σε ανοιχτές προς όλους/ες συνελεύσεις.

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου είναι ένα αγκάθι στα σχέδια των δημοτικών αρχών όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των τελευταίων ελεύθερων κοινωνικών χώρων και την ιδιωτικοποίηση τους.

Είναι χώρος ελεύθερης διαδοσης ιδεών και ποικιλόμορφης δραστηριοποίησης για πάρα πολύ κόσμο. Αποτελεί σημέιο ελεύθερης συνάντησης και έκφρασης των κατοίκων και μη του Ζωγράφου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.

Παράλληλα μέσα από τη δημιουργία δομών αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης χτίζεται καθημερινά “από τα κάτω” ένας ζωντανός πολιτισμός αγώνα που αντιστέκεται ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ σχέσεις και συνειδήσεις ενάντια στην αποξένωση και την εξαθλίωση που πρεσβεύουν τη σημερινή πραγματικότητα.

Μια ζοφερή πραγματικότητα που υπηρετούν ο Δημος Ζωγράφου και τα τσιράκια του συστήματος που αυτή τη στιγμή καταστέλλουν, εκκενωνουν και επιτίθενται στην κατάληψη της Βιλας Ζωγράφου και στους συντρόφους-ισσες μας με τον ίδιο τρόπο που καταστέλλουν και τις ζωές μας καθημερινά!

Ο ΑΚΧΒΖ είναι κέντρο αγώνα ενάντια σε εξουσιαστικές λογικές και ως τέτοιο αποτελεί μια διαρκή ενόχληση για το κράτος και τις δημοτικές αρχές Ζωγράφου. Γι' αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση για εκκένωση του.

Καλούμε όλο το λαό του Ζωγράφου και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13/3 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ,6η σταση(ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ 230, 608,235) και την πορεία στις 6 το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα 13/3. Προσυγκέντρωση πλατεία Γαρδένιας ή μνημείο Ηρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom