Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Καστοριά: Μυστήριο παραμένει η δολοφονία του ταξιτζή! - Τα σκοτεινά σημεία της ομολογίας του δράστη


- Σε αντιφάσεις πέφτει ο ειδικός φρουρός για τους λόγους που σκότωσε τον οδηγό ταξί
- Το σχέδιο του και τα λάθη που τον πρόδωσαν
- Ψύχραιμος μετά τον φόνο
- Το "σχέδιο" των συναδέλφων του για να τον "αποκαλύψουν"
- Από τα παράσημα... πίσω από τα κάγκελα της φυλακής


Το ένοχο μυστικό, που όπλισε το χέρι του 30χρονου Ειδικού Φρουρού που έκοψε το “νήμα” της ζωής 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι Αρχές αποσαφηνίζοντας το κίνητρο του δράστη.

Ο 30χρονος αστυνομικός, με δεδομένο το γεγονός της ομολογίας του εγκλήματος, άφησε σκοτεινά σημεία στην απολογία του καθώς έπεσε σε αντιφάσεις, όσον αφορά στο ακριβές κίνητρο της άγριας δολοφονίας.

Αρχικά υποστήριξε στους συναδέλφους του που τον συνέλαβαν πως είχε προσωπικές διάφορες με το θύμα, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών λέγοντας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως το κίνητρο του ήταν η ληστεία, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω του πρόσφατου γάμου του με μια 20χρονη κοπέλα από την Καστοριά.

Ωστόσο πολλά από τα δεδομένα της δολοφονίας δεν φαίνεται να “κουμπώνουν” με τα “κίνητρα” που επικαλέστηκε ο δράστης και κυρίως με τον τρόπο που αυτή διεπράχθη.

Καρέ - Καρέ η άγρια δολοφονία και ο ψύχραιμος φονιάς
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός ενώ βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, μετέβη με το αυτοκίνητο του στην Νέα Λεύκη, 10 χλμ. μακριά από την πόλη της Καστοριάς και στάθμευσε το όχημα του στην κεντρική πλατεία.
Καστοριά: Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας στα κινητά! Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για Ειδικό Φρουρό και ταξιτζή
Εκεί και σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ο 30χρονος περίμενε για αρκετή ώρα έχοντας στο οπτικό του πεδίο την πιάτσα των Ταξί. Εκεί περίμενε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να αποχωρήσουν οι υπόλοιποι οδηγοί και να μείνει μόνος του στην πιάτσα ο άτυχος 52χρονος.

Εκείνη την στιγμή περνώντας μπροστά από περίπτερο που βρίσκεται στο σημείο, επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου και ζήτησε από το υποψήφιο θύμα του να τον μεταφέρει σε περιοχή έξω από τη Νέα Λεύκη και μάλιστα σε σημείο που βρίσκονται τα κτήματα τις συζύγου του Ειδικού Φρουρού, αλλά και αποθήκες που ανήκουν στην οικογένεια του.

Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός ζήτησε από τον οδηγό ταξί να στρίψει σε έναν χωματόδρομο που οδηγεί στα σημεία που προαναφέρθηκαν και εκεί φέρεται να τον εκτέλεσε με το προσωπικό του πιστόλι 45 χιλιοστών, το οποίο μάλιστα είχε δηλωμένο ως υπηρεσιακό όπλο.
Κείμενο Μαζιώτη για τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά
Στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται πως οι δυο άνδρες διαπληκτίστηκαν και όπως προκύπτει από την διερεύνηση του χώρου από τους αστυνομικούς, ο 52χρονος οδηγός βγήκε από το όχημα του στην προσπάθεια του να γλυτώσει, με αποτέλεσμα ο δράστης να τον πυροβολήσει πισώπλατα σε απόσταση 40 μέτρων από το ταξί και στην συνέχεια να τον πυροβολήσει άλλες δυο φορές, μια στο θώρακα και μια στο κεφάλι.

Μετά την πράξη του, προφανώς ατάραχος, βγήκε στο χωματόδρομο και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο ταξί, προκειμένου να τον μεταφέρει στην πλατεία του χωριού, όπως άλλωστε κατέθεσε στην αστυνομία ο δεύτερος οδηγός που τον μετέφερε στο προορισμό του. Μάλιστα μέσα στο ταξί έπιασαν και κουβέντα με τον δράστη να είναι ψύχραιμος και άνετος.

Το όπλο που τον πρόδωσε
Οι έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς ήταν άμεσες και αποτελεσματικές, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πήραν την εικόνα από την κάμερα που είναι εγκατεστημένη στο περίπτερο δίπλα ακριβώς από την πιάτσα των Ταξί στη Ν. Λεύκη, διακρίνοντας την σωματοδομή του δράστη, όχι όμως το πρόσωπο του.

Την λύση στο μυστήριο φαίνεται να έδωσαν στους αστυνομικούς οι κάλυκες από το πιστόλι του Ειδικού Φρουρού, καθώς τέτοιο όπλο στο Νομό Καστοριάς διέθετε μόνο ο 30χρονος συνάδελφός τους.

Αμέσως μετά την βαλλιστική έρευνα όλες οι υποψίες έπεσαν στον Ειδικό Φρουρό, ο οποίος μάλιστα σε αρχικό χρόνο συμμετείχε στις έρευνες για την αναζήτηση του οδηγού ταξί.

Από τα παράσημα στη φυλακή
Από τα αριστεία και τις εύφημες μνείες στα κάγκελα τις φυλακής για δολοφονία. Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός από την Καστοριά, το 2014 είχε βραβευτεί από την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, για να φθάσει σήμερα προφυλακισμένος για την άγρια δολοφονία ενός οδηγού ταξί με κίνητρο προσωπικές διαφορές και ληστεία (;).

Ο 30χρονος το Καλοκαίρι του 2014 ήταν ο άνθρωπος που μαζί με συναδέλφους του ενεπλάκη στην καταδίωξη του καταζητούμενου για τρομοκρατικές ενέργειες Νίκου Μαζιώτη, έπειτα από τον εντοπισμό του στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος Ειδικός Φρουρός είναι ο άνθρωπος οποίος κατάφερε να πυροβολήσει και μάλιστα με βολή ακριβείας το Νίκο Μαζιώτη, με το ίδιο 45αρι πιστόλι που εκτέλεσε τον άτυχο οδηγό Ταξί στην Ν. Λεύκη Καστοριάς.

Στο Μοναστηράκι το Καλοκαίρι του '14 ο 30χρονος είχε πυροβολήσει στον ώμο το Ν. Μαζιώτη, την στιγμή που ο καταζητούμενος “αντάρτης πόλης” είχε προτεταμένο το όπλο του. Το γεγονός αυτό επέτρεψε τότε στους Αστυνομικούς τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να συλλάβουν ζωντανό το νούμερο ένα καταζητούμενο, για εκείνη την εποχή.

Για αυτή του την πράξη ο 30χρονος είχε τιμηθεί από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ λίγες ημέρες μετά είχε ζητήσει να μετατεθεί στο τόπο καταγωγής του, εν' προκειμένω στην Καστοριά, επικαλούμενος φόβους για την ζωή του από τους ασύλληπτους τότε συντρόφους του Ν. Μαζιώτη.

Μάλιστα και λόγω του ότι εκείνη την εποχή είχε συνταχθεί σχετική δικογραφία, είχε πραγματοποιηθεί βαλλιστική έρευνα στο όπλο του 30χρονου, το οποίο βέβαια δεν ήταν το υπηρεσιακό του πλην όμως ήταν δηλωμένο στην Υπηρεσία του. Τα αποτελέσματα τις βαλλιστικής είχαν καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων τις ΕΛ.ΑΣ, κάτι που ο συγκεκριμένος αστυνομικός γνώριζε απόλυτα.

Με το ίδιο όπλο ο 30χρονος σκότωσε με τρεις πυροβολισμούς την περασμένη Παρασκευή τον οδηγό ταξί, με αποτέλεσμα η βαλλιστική να δείξει άμεσα το όπλο και κατά συνέπεια το δράστη.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Καστοριάς κάλεσαν τον 30χρονο να συμμετάσχει στης έρευνες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν πράγματι είχε στην κατοχή του το 45αρι πιστόλι όπως και έγινε με αποτέλεσμα την σύλληψή του.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom