Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Χιονίζει σε όλη τη χώρα! - Εκτροπή στην Παλαιά Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου από τα διόδια του Ρίου - LIVE ενημέρωση για την κακοκαιρία


- Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
- Πού υπάρχουν προβλήματα και πού χρειάζονται αλυσίδες
- ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Με χιονιά μάς άφησε το 2016 και... ανάλογο είναι το σκηνικό και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους! Από το βράδυ της Παρασκευής, η επιδείνωση του καιρού είναι ραγδαία, με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όσοι απολαμβάνετε την εικόνα ενός... κάτασπρου τοπίου ή βρίσκεστε σε περιοχές, όπου υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορείτε να μας στέλνετε μήνυμα με φωτογραφίες στη σελίδα του NewsIt.gr στο facebook.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Ιωάννινα: Κλειστός ο δρόμος για τα χωριά της Λάκκας Σουλίου από την πλευρά της Κανέττας

  Πάτρα: Φορτηγάκι "κόλλησε" στις γραμμές του τρένου



  Χωρίς ρεύμα η Ψέριμος
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει από χθες το νησί της Ψερίμου λόγω βλάβης στο υποβρύχιο καλώδιο, από το οποίο ηλεκτροδοτείται, προφανώς εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που επικρατεί.Στο νησί αναμένεται να μεταβεί συνεργείο τεχνικών από την Κάλυμνο για να επιληφθεί του προβλήματος, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
  Εικόνες από την Πάτρα


  Τροχαίο στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων! (βίντεο)
Σύμφωνα με το nafpaktianews, μηχανή μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε με ΙΧ, στην Μακύνεια. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.
Χρειάστηκε να διακοπεί για μερικά λεπτά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αντίρριου - Ιωαννίνων. 


  Στα λευκά η Λέσβος και η Χίος! Κυκλοφορούν με αλυσίδες
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Χιόνια και στην Ηλεία (φωτο: patrisnews)
Όπως αναφέρει το patrisnews, στα ορεινά το χιόνι φτάνει τους 20 πόντους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο. 111, από το 73ο έως το 83ο χλμ, και στον δρόμο που οδηγεί από την Ανδρίτσαινα στον Επικούρειο Απόλλωνα, αφού η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.




  Σφοδρή χιονόπτωση στις Μυκήνες (φωτο: argolikeseidhseis, παραπολιτικα αργολιδα)


  "Ασπρισε" η Λάρισα! (φωτο: onlarissa.gr)
  Στους -12 ο υδράργυρος στο 16ο χλμ Λαμίας - Δομοκού - Στη Λαμία το πρωί έδειχνε -6 βαθμούς Κελσίου


  Ρίχνουν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας
Με επτά συνολικά αλατιέρες από τη μία τα ξημερώματα ο δήμος Λαρισαίων προσπαθεί να διατηρήσει σε καλή κατάσταση το οδικό δίκτυο της πόλης από την χιονόπτωση.

Από τη 1 περίπου το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση με τα κρίσιμα σημεία, δηλαδή νοσοκομεία, κόμβους, γέφυρες κ.α., ενώ την ίδια ώρα ένα πεζοπόρο συνεργείο έριχνε αλάτι σε επικίνδυνα σημεία για πεζούς, δηλαδή πεζογέφυρες και υπόγειες διαβάσεις.

«Θα κάνουμε κάποια συνεργεία να ρίξουμε όσο αλάτι μπορούμε στα πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης για να μην παγώσει το βράδυ» εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης.


  Εκτροπή στην Παλαιά Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από τα διόδια του Ρίου
Σύμφωνα με το patrastimes, εκτροπή της κυκλοφορίας από τη Νέα Εθνική Οδό στην Παλαιά, γίνεται από το ύψος των διοδίων του Ρίου. 

Φορτηγά και Ι.Χ. που κινούνται στην Πατρών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό. Με προβλήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης γίνεται η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου.
Στα λευκά ντύθηκε η πόλη της Λάρισας, σήμερα Σάββατο, καθώς συνεχίστηκε η χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ. Το χιόνι μέσα στη πόλη σε διάφορα σημεία έφτασε στα 2-5 εκατοστά, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπηρεσίες του δήμου, από χθες το βράδυ, ρίχνουν αλάτι στους δρόμους καθώς η ολισθηρότητα των δρόμων και κυρίως των πεζοδρομίων είναι μεγάλη.


Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, Γιώργος Σούλτης, τόνισε «Ρίχνουμε μεγάλες ποσότητες αλατιού από χθες στη 1 π.μ. γιατί όσο χιόνι πέφτει γίνεται αμέσως πάγος λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Το αλάτι είναι απαραίτητο και αναμένουμε νέα φορτηγά ώστε να υπάρχει συνεχής τροφοδότηση».

Έντονες όμως είναι χιονοπτώσεις και σε όλο το νομό της Λάρισας και κυρίως στα ανατολικά, επισημαίνει από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, σημειώνοντας πως 11 μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν κινητοποιηθεί για να διατηρούνται οι δρόμοι ανοιχτοί, μαζί με τις «Αλατιέρες» που ρίχνουν αλάτι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας είναι απαραίτητες στις περιοχές: Αγιά Λάρισας - Επ. Ο. Ελάφου -Σκλήθρου. • Ε.Ο. Αγιόκαμπου - Σκλήθρου • Ε.Ο. Δήμητρας - Ανατολής • Ε.Ο. Αγιάς - Μελιβοίας • Ε.Ο. Αγιάς - Καλαμακίου • Ε.Ο. Αγιάς - Δήμητρας • Ε.Ο. Αγιάς - Αγιόκαμπου, από 1ο έως 6ο χλμ.
-Ελασσόνα Λάρισας • Ε.Ο. Ελασσόνα -Γρεβενών, 1ο έως 33ο χλμ. • Εντός πόλεως Ελασσόνας. • Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνα, από 41ο έως 61ο χλμ. • Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, από 30ο έως 70ο χλμ. • Π.Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης, 38Ο έως 60Ο χλμ. Περιοχή Φαρσάλων • Όλο το οδικό δίκτυο στα Φάρσαλα Λάρισας.
  Κατάσταση του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου
Από τη γενική αστυνομική διεύθυνση βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε η κατάσταση του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, ανά διεύθυνση αστυνομίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.
Η κατάσταση αυτή έχει ως εξής:

Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου:
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σύνολο του οδικού δικτύου του νησιού.
Όπως έγινε γνωστό τα οχήματα τα οποία θα εντοπίζονται από τις αστυνομικές Αρχές, να κινούνται στο οδικό δίκτυο χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, θα ακινητοποιούνται κατά περίπτωση, με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τη διευκόλυνση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου:
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Στην επαρχιακή οδό Χίου - Αυγωνύμων, στο ύψος της περιοχής του Προβατά.
Στην επαρχιακή οδό Χίου - Καρδαμύλων, από το ύψος του χωριού Συκιάδα έως την περιοχή των Καρδαμύλων.
Στην επαρχιακή οδό Χίου - Βολισσού, από το ύψος του χωριού Αίπος έως την περιοχή της Βολισσού.
Στην επαρχιακή οδό Λαγκάδας - Πυτιού.
Στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Τέλος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
  Η σημερινή πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, που θα είναι κατά τόπους πυκνές   στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη, ενώ τοπικές καταιγίδες θα   εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Θυελλώδεις  βόρειοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε σημαντική  πτώση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά, που στα   βόρεια θα  είναι ολικός.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με κατά περιόδους χιονοπτώσεις, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -10 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους χιονοπτώσεις που στην Πελοπόννησο θα είναι πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -10 έως -2 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και   σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, που θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη   (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 4 και στην Κρήτη έως 6 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά  – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια   τμήματα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονοπτώσεις, που κατά   περιόδους θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Στα νότια νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις. Στις   υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που κατά περιόδους στα   βόρεια θα είναι πυκνές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -6 έως -1 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom