Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Πονηρός ο "βλάχος"! Πώς η Ryanair πετάει την μπάλα στην εξέδρα...


του Κώστα Παπαδή

Είμαι από αυτούς που στηλιτεύουν τις επιλογές της κυβέρνησης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την υπερφορολόγηση και την αύξηση του μέσου κόστους ζωής για όλους μας. 

Όπως όμως δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την κυβερνητική κοροϊδία, άλλο τόσο δεν μπορώ να μασήσω το ...κουτόχορτο που μου σερβίρουν κάποιοι επίδοξοι σωτήρες του ελληνικού τουρισμού...

Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον David O' Brien, το "αφεντικό" της Ryanair στην Ελλάδα, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε σήμερα ότι θα προβεί σε μείωση της κίνησης στην Αθήνα κατά 22%, εξαιτίας των καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και των αναπάντητων αναπτυξιακών προτάσεων της από πλευράς κυβέρνησης.

Τώρα το πώς συνδέονται τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τη μείωση στην κίνηση της Αθήνας, μόνο η Rynair μπορεί να το εξηγήσει... Ή μάλλον τα μαθηματικά: Ο λόγος που προφασίζεται ο Ιρλανδός τα περί καθυστερήσεων σε έργα και κυβερνητικές προτάσεις είναι γιατί δεν του βγαίνει πια η μπίζνα με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.

Έχοντας βασίσει την προσέλκυση πελατών της με τιμές κράχτες - κάτι 19,90€ Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που ενίοτε μπορεί να γίνουν και 9.90€- με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% έπαψε πια να βγαίνει η εξίσωση... Οπότε για όλα φταίνε οι καθυστερήσεις στα έργα της Θεσσαλονίκης (πιο πιστευτό θα ήταν να έλεγε ότι φταίει το ανύπαρκτο ...μετρό Θεσσαλονίκης!)

Ξαναλέω, κακώς η κυβέρνηση εξαντλεί σε κάθε καταναλωτικό αγαθό ή υπηρεσία, την φορομπηχτική της πολιτική. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από αυτό, ας έχουμε την ειλικρίνεια να λέμε την αλήθεια.

ΥΓ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ -100% ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΤΗΝ "ΚΟΒΟΥΜΕ" ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ; ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ MR. RYAN-BRIΕN; ME "ΚΑΝΟΝΙΕΣ"?
=======================

Διαβάστε τα αιχμηρά,όσο και περίεργα που ανακοίνωσε σήμερα ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair

Την έναρξη τεσσάρων νέων δρομολογίων από το αεροδρόμιο της Αθήνας, εκ των οποίων τα δυο θα αφορούν το Κατοβίτσε και την Κρακοβία, ενώ τα άλλα δύο θα ανακοινωθούν σύντομα, προανήγγειλε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, David Obrien, ανακοινώνοντας το χειμερινό πρόγραμμα για το 2017, ενώ άφησε και αιχμές για την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, η εταιρεία θα προβεί σε μείωση της κίνησής της στην Αθήνα κατά 22% για τον χειμώνα του 2017, τόσο «λόγω καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και λόγω των αναπάντητων αναπτυξιακών της προτάσεων, εκ μέρους της κυβέρνησης».

Για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, σημείωσε πως η Raynair έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προορισμό, αλλά τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο υποχρέωσαν την εταιρία να περιορίσει slots.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως η Ryanair θα συνεχίσει να συνδέει την Αθήνα με τις κυριότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως την Ρώμη (2 δρομολόγια καθημερινά) και το Λονδίνο (1 καθημερινό) με βελτιωμένα ωράρια και χαμηλότερους ναύλους, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για τους Έλληνες ταξιδιώτες business και αναψυχής.

Σε ό,τι αφορά τη διαφαινόμενη ζήτηση για ταξίδια προς την Ελλάδα το 2017 και σε συνδυασμό με πληροφορίες που κάνουν λόγο για υψηλή ζήτηση φέτος για τη χώρα μας, σημείωσε πως ήδη έχει αναγγελθεί μείωση των προγραμματισμένων θέσεων για αεροδρόμια όπως της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Κω και της Ρόδου.

Τέλος, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξέφρασε την ελπίδα πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος» και την προέτρεψε να παρατείνει την σύμβαση του ΔΑΑ, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και του τουρισμού, παρά την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά.

Η Ryanair υπογραμμίζει, πως εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες 2,7δισ.ευρώ), οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως «για να γιορτάσει την ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος Αθήνας για το 2017», η Ryanair απελευθερώνει νέα προσφορά από Αθήνα, με ναύλους από μόνο 19.99 ευρώ, διαθέσιμοι προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (2 Φεβρουαρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: