Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

20 χρόνια φυλακή στον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου για τις μολότοφ στο Άγιο Όρος!


Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε αργά χτες το βράδυ το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου,οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με… βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Το δικαστήριο έκρινε το φυσικό αυτουργό της επίθεση ένοχο για τα αδικήματα της κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού ενώ ο ηγούμενος της Μονής καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Και οι δύο δεν παρέστησαν στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τους δύο.

Για την ίδια υπόθεση σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν άλλοι έξι μοναχοί για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης που άσκησαν κατά της απόφασης. Αθώοι κρίθηκαν τρεις πολίτες που βρέθηκαν στο εδώλιο ως εμπλεκόμενοι στην ίδια απόφαση.

«Εδώ είναι το σπίτι μας. Εμείς εδώ θα πεθάνουμε» είπαν μεταξύ άλλων στις απολογίες τους οι μοναχοί.

Τα επεισόδια στις Καρυές ξεκίνησαν όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει επιχείρησαν με δικαστικούς επιμελητές να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής.

Ωστόσο οι ζηλωτές μοναχοί που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο αντιπροσωπείο στις Καρυές επιτέθηκαν στους δικαστικούς επιμελητές εκτοξεύοντας μάλιστα και βόμβες μολότοφ.
http://www.dailythess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: