Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Προφυλακίζεται ο λέκτορας του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της


Προφυλακιστέος κρίθηκε τελικά ο λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2013 δηλητηρίασε με αρσενικό την 31χρονη σύζυγό του και την 86χρονη γιαγιά της.

Την απόφαση πήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του κατηγορούμενου.

Μετά την απολογία του λέκτορα του ΑΠΘ σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία κατά συρροή ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκισή του αλλά η εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να επιβληθούν σε βάρος του μόνο περιοριστικοί όροι.

Έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο τελικά αποφάνθηκε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης του λέκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι δύο γυναίκες είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα στην ίδια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2013, και από τότε τα δύο περιστατικά είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του “Παπανικολάου”, όπου είχαν νοσηλευτεί.

Πρώτα έχασε τη ζωή της η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε σχετικά μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η 32χρονη εγγονή της, μητέρα ενός αγοριού, η οποία όμως είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα από τη γιαγιά της και οι γιατροί προσπαθούσαν επί μέρες να τη θεραπεύσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν αρχικά στις δύο γυναίκες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν κινήθηκαν υποψίες για την αιτία της ασθένειάς τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες επιστημονικές εκτιμήσεις οι γιατροί αναζητούσαν τόσο αυτοάνοσες ασθένειες μέχρι και σπάνια μικρόβια, που μπορεί να έπληξαν κυρίως την 32χρονη.

Ωστόσο η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία που είχε η γυναίκα και οδηγούσε σε πιθανότητες δηλητηρίασης ήταν το στοιχείο που κινητοποίησε τους επιστήμονες. Από τον έλεγχο βρέθηκαν ισχυρές ποσότητες αρσενικού, μέταλλο το οποίο περιέχεται σε πολλές τροφές, όπως τα οστρακοειδή, όμως οι ποσότητες δεν είναι ικανές να προκαλέσουν στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θάνατο, όπως τουλάχιστον τόνισαν γιατροί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο λέκτορας του ΑΠΘ φέρεται να δηλητηρίασε τη σύζυγό του,που εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ σταδιακά σε μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι πρόκειται για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απέδωσε το θάνατο των δύο γυναικών σε ατύχημα και συγκεκριμένα πιθανότατα από δηλητηρίαση εξαιτίας των σωληνώσεων του νερού στο εξοχικό τους σπίτι στη Χαλκιδική.
http://www.dailythess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: