Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Νίκος Νικολόπουλος: Να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τους UCKαδες εχθρούς της πατρίδας (βίντεο)

«Από τον Κάτσε και το Λίλα μέχρι τους 7 στρατιώτες, έγιναν πολλά τα “φίδια στον κόρφο μας”»!

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, επικαλούμενος το Σύνταγμα της χώρας, ζητάει την αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας από τους 7 στρατιώτες, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν στο
στρατόπεδο του Μεσολογγίου έχοντας σχηματίσει με τα χέρια τους το σύμβολο του Αλβανικού σωβινισμού και ανθελληνικού αλυτρωτισμού.

Ο Αχαιός βουλευτής απέστειλε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών και με εμπεριστατωμένο τρόπο τον καλεί να πράξει το αυτονόητο για να μην αυξηθούν και γενικευθούν τέτοια φαινόμενα.
Παράλληλα, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:
«Είναι βέβαιον ότι με πολύ χαλαρό και επιπόλαιο τρόπο δίδεται η Ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. Άτομα ελαστικής Ελληνικής συνείδησης μετατρέπονται σε «φίδια στον κόρφο» μας. Δεν θα ήμουν κατηγορηματικός και οξύς αν επρόκειτο περί ενός-δύο μεμονωμένων περιστατικών. Διαπιστώνουμε, όμως ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μαζικό ανθελληνικό φαινόμενο και δη προερχόμενο από νεολαίους. Τα τελευταία 2-3 χρόνια είχαμε παρόμοια κρούσματα από τους γνωστούς ποδοσφαιριστές Κάτσε και Λίλα που τρώνε ψωμί στην Ελλάδα. Στο διαδίκτυο παρόμοιες προκλήσεις που σχετίζονται με την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι σύνηθες φαινόμενο.
Τώρα έχουμε και διείσδυση στον Ελληνικό Στρατό, αλλά και την ΕΛΔΥΚ. Πόσες περισσότερες αποδείξεις χρειάζονται για να πεισθούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκτεταμένο, απαράδεκτο και κατάπτυστο φαινόμενο που «ανθεί» και αποκτάει επικίνδυνες διαστάσεις με την ανοχή μας;»
Μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:
«Ο νομοθέτης προβλέπει την αφαίρεση της Ιθαγένειας καθόσον το άτομο με τις πράξεις του δηλώνει αυθόρμητα και προκλητικά την υποστήριξη του σε εχθρικές για την Ελλάδα δυνάμεις, χώρες και οργανώσεις:
Α. Σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια. 
Β. Σε περίπτωση που κάποιος ανέλαβε υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα. Η διάταξη επιτρέπει και δεν επιτάσσει την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας στις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ η αφαίρεση της ιθαγένειας στις περιπτώσεις αυτές επιτρέπεται μόνο, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και κατά τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Η διάταξη ως εξαιρετική πρέπει να ερμηνεύεται στενά. 
Μάλιστα οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «προοδευτικοί» νομικοί αναλυτές του Συντάγματος αναφέρουν ότι “η δεύτερη περίπτωση πρέπει να ερμηνεύεται στενά και συγκεκριμένα υπό την έννοια ότι η αφαίρεση της ιθαγένειας είναι επιτρεπτή μόνο, όταν η υπηρεσία του Έλληνα πολίτη παραβιάζει το καθήκον πίστεως στην Πατρίδα».
Ακόμη δηλαδή και με τη χαλαρότερη ερμηνεία, οι 7 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που σχημάτισαν το σύμβολο του UCK και του αλβανικού επεκτατισμού εντός του στρατοπέδου, φορώντας την ίδια στιγμή το Ελληνικό Εθνόσημο είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους, οι οποίες είναι βέβαιο ότι δεν περιορίζονται σε μια φωτογραφία «αναμνηστικού» τύπου, αλλά πολύ περισσότερο στη δημιουργία κλικών και συμμοριών εντός υπηρεσίας.
Ας μην κρυβόμαστε, είναι κοινό μυστικό ότι τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα μετά τις «αφελείς» και εθνικά επιζήμιες πολιτικές των «ανοικτών συνόρων».   
Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής είναι τα ακόλουθα:
  • «Θα προχωρήσετε άμεσα κατά το σύνταγμα και τους νόμους στην έκδοση απόφασης αφαίρεσης της ελληνικής ιθαγένειας των εν λόγω 7 ατόμων τα οποία αποδεδειγμένα και εν ώρα υπηρεσίας τους στον Ελληνικό Στρατό προέβησαν σε εθνικιστικού περιεχομένου χειρονομίες και πράξεις, τις οποίες μάλιστα αναιδώς και επιδεικτικά ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
  • Θα προχωρήσετε άμεσα κατά το Σύνταγμα της χώρας και τους νόμους στην έκδοση απόφασης αφαίρεσης της ελληνικής ιθαγένειας των εν λόγω 7 ατόμων, οι οποίοι με τις ενέργειες τους τις οποίες προβάλλουν δημοσίως, οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι μέλη του εθνικιστικού (εχθρικού για την Ελλάδα) αλβανικού αλυτρωτισμού όπως αυτό είναι διεθνώς και ευρέως γνωστό ως UCK; 
  • Θα προχωρήσετε στην αναθεώρηση την κείμενης νομοθεσίας περί απόδοσης Ιθαγένειας, έτσι ώστε να αποδίδεται αυτή η ύψιστη πράξη για ένα κράτος, μόνο σε άτομα που πραγματικά έχουν αποκτήσει πραγματικό δεσμό με τη χώρα μας, σέβονται την ιστορία και την ανεξαρτησία της και είναι έτοιμα να προστατεύσουν τα εθνικά της συμφέροντα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: