Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0


Την ήττα με 1-0 από τον Πλατανιά γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη μετά από μία μετριότατη, κυρίως επιθετικά, εμφάνιση και είδε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 12 βαθμούς στην κατάταξη της Superleague.

O Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Χουλτ, Κουτρουμπή, Τελάντερ και Μέστο στην άμυνα, τους Κουρμπέλη και Νούνο Ρέις στα αμυντικά χαφ, τον Βιγιαφάνιες αριστερά, τον Μπουμάλ δεξιά και τον Λουντ πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ.

Πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς καλή στιγμή

Τα πρώτα 20΄ της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπορούσαν να βρουν τους χώρους που θα ήθελαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στα «καρέ» του Σωτηρίου.

Μάλιστα, στο 21’ οι Κρητικοί ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι όταν ο Γιακουμάκης έκανε ωραίο και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που απέκρουσε με δυσκολία. Οι «πράσινοι» έδειχναν αδυναμία να αναπτυχθούν από τις πτέρυγες και κυρίως από την δεξιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρούνε απάντηση στην πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία του Πλατανιά.

Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την πρώτη τους καλή στιγμή όταν ο Βιγιαφάνιες έστρωσε όμορφα στον Κουρμπέλη όμως του σουτ του τελευταίου κόντραρε στα πόδια των αμυντικών της ομάδας του Γιώργου Παράσχου.

Στο 36’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Πριντέτα κατάφερε να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού και να κάνει την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βάντερσον έκανε την σέντρα, όμως ο Μανούσος υπό πίεση δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και ο Βλαχοδήμος δεν ανησύχησε.

Πρώτη και μοναδική τελική για το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος

Έπρεπε το ρολόι να δείξει το 43’ για να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση όταν ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Μπεργκ προσπάθησε με το τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν βρήκε στόχο.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη για το πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το «στείρο» 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειές του. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε σημαντικά να «πατήσει» την αντίπαλη περιοχή και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σημείωσε μόλις μία τελική.

Δυνατό ξεκίνημα στην επανάληψη για τους «πράσινους»

Το «τριφύλλι» μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας το γκολ που θα του δώσει το προβάδισμα στο σκορ. Λίγο πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην επανάληψη, μάλιστα, δημιούργησε και την καλύτερή του ευκαιρία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όταν ο Μπουμάλ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσε στον Μπεργκ που πάσαρε και πάλι στον Καμερουνέζο φέρνοντας τον απέναντι στον Σωτηρίου που όμως κατάφερε να απομακρύνει το πλασέ του.

Η είσοδος του Λέτο στο παιχνίδι στην θέση του Νούνο Ρέις «ζωντάνεψε» ακόμα περισσότερο την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Έτσι, στο 65’ ο Βιγιαφάνιες συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον «Σέμπα» που έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Μπεργκ που από πλάγια θέση δεν έκανε το τελείωμα που θα ήθελε και έστειλε την μπάλα αδύναμα στα χέρια του τερματοφύλακα του Πλατανιά.

«Κόντρα» στην ροή του ματς… 1-0


Παρά το γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός πίεζε περισσότερο προκειμένου να φτάσει στο γκολ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν τελικά να το πετύχουν στο 74’ όταν ο Μπανανά εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τελάντερ και κατάφερε να νικήσει τον Βλαχοδήμο για να ανοίξει το σκορ.

Στην συνέχεια ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να φτάσει το «τριφύλλι» στην ισοφάριση, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Λαουτάρο Ρινάλντι στην θέση του Ολιβιέ Μπουμάλ, θέλοντας να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική.

Παρ’ όλα αυτά, σε κανένα σημείο μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν απειλήθηκε η εστία των γηπεδούχων που κατάφεραν ξεκούραστα να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ και να πανηγυρίσουν την σημαντική νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το ταμείο του αγώνα

Ένας μετριότατος Παναθηναϊκός κυρίως επιθετικά, δεν κατάφερε να απειλήσει με εξαίρεση ένα εικοσάλεπτο στην έναρξη της επανάληψης τον Πλατανιά και δίκαια ηττήθηκε από την σωστά στημένη ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Μπανανά με το όμορφο γκολ που σημείωσε ήταν αναμφίβολα αυτός που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό.

Ο χειρότερος του αγώνα

Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τον χειρότερο στην αναμέτρηση από πλευράς Παναθηναϊκού. Συνολικά η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Μαρίνος Ουζουνίδης αλλά και οι οπαδοί της ομάδας.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Ζαχαριάδης δεν έκανε το μεγάλο λάθος καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, προδώθηκε μόνο από ορισμένα λάθη των βοηθών του που υπόδειξαν λανθασμένα δύο φορές σε θέση οφσάιντ παίκτες του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (35’ Μενδρινός), Μουνάφο, Ντεβέσα (69’ Ντίνας), Μανούσος (89’ Γιορέντε), Γιακουμάκης

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος Οδ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουλτ, Ρέις (58’ Λέτο), Κουρμπέλης, Μπουμάλ (81’ Ρινάλντι), Βιγιαφάνιες, Λουντ (75’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom