Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Καθίζηση κερκίδων στο στάδιο Αγρινίου - Πλήρης εγκατάλειψη (φωτο)

Ο χρόνος έδειξε το σκληρό του πρόσωπο

Οι κερκίδες του βοηθητικού γηπέδου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου υπέστησαν καθίζηση. Ο υποστηρικτικός τους τοίχος έκανε «κοιλιά»!

Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε ο χρόνος στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου. Οι τσιμεντένιες κερκίδες στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου υπέστησαν καθίζηση. Στο αριστερό κομμάτι των κερκίδων ο υποστηρικτικός πίσω τοίχος ξεκόλλησε, δημιουργώντας «κοιλιά» με αέρα.


Από την καθίζηση ακόμη και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα σε κάποια σημεία αποτέλεσμα μέρος των κερκίδων να σπάσουν, ενώ άλλο μέρος τους να είναι επί της ουσίας στον αποκόπηκαν από το τσιμέντο.


Προς το παρόν, για την ασφάλεια των αθλητών τοποθετήθηκαν προστατευτικές κορδέλες, ενώ σύντομα αναμένεται η αποκατάσταση των ζημιών. Στο εν λόγω βοηθητικό γήπεδο γίνονται οι προπονήσεις των περισσοτέρων τοπικών ομάδων, αφού πολλά γήπεδα που είναι στην ευρύτερη περιοχή δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, ώστε να γίνονται εκεί οι προπονήσεις.




Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι οι εν λόγω κερκίδες δεν έχουν επαφή με το γήπεδο και ενδιάμεσα υπάρχει συρματόπλεγμα, κάτι που εγγυάται και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, όποια και αν είναι η τύχη των κερκίδων μέχρι και την αποκατάσταση των ζημιών.
Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό, καθώς παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το στάδιο συνεχίζει να αποτελεί ακατάπαυστα πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες του Αγρινίου που αθλούνται. Ευελπιστούμε ότι η ζημιά αυτή θα αποκατασταθεί άμεσα και οριστικά, χωρίς να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα του στεγάστρου του κλειστού γυμναστηρίου του σταδίου που όσες φορές και αν έχει αποκατασταθεί, ακόμη και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τόσες φορές τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Κων/νος Χονδρός
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom