Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Θα κάνουν Πανελλαδικές με ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ τους Καθηγητές!

Ο,τι δεν λύνεται κόβεται έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος και φαίνεται πως τον μιμείται κατά γράμμα η άθλια τρικομματική κυβέρνηση των τραπεζιτών.Αφού πέταξε το δίωρο μπουρλότο στους καθηγητές μέσα στις εξετάσεις τώρα προχωράει σε επιστράτευση 86.000 λειτουργών για την.... ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων!

- Η απόφαση προέκυψε, μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρωθυπουργό
- Κ. Αρβανιτόπουλος: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αγωνία των μαθητών στις Πανελλήνιες"
- Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο NewsIt: "Θα γυρίσουμε κανονικά στις δουλειές μας"
-14 και 15 Μαΐου οι τοπικές ενώσεις καθηγητών θα αποφασίσουν για τη στάση τους

Ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Παιδείας,
Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει επίταξη των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, κάνοντας χρήση των διατάξεων για επίταξη, που αφορούν την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών.

Όπως είπε, ο υπουργός Παιδείας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου: "Οι Πανελλαδικές θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών".

Λίγο νωρίτερα και ύστερα απο τρίωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαίου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο NewsIt,  ξεκαθάρισε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, πως ο ίδιος δε μπορεί να παρασύρει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους του, που πρακτικά σημαίνει πως αν επιστρατευτούν, οι καθηγητές θα γυρίσουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Απόλυτος ο κυβερνητικός παπαγάλος Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί στον ΣΚΑΪ:
Δεδομένη η επιστράτευση των εκπαιδευτικών
«H επιστράτευση είναι δεδομένη. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θέλω καθηγητές που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον των παιδιών τους» πρόσθεσε ο, "ιδιοκτήτης" προφανώς της εκπαίδευσης, κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάϊ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις καθηγητών εκτός περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των καθηγητών έκαναν πολύ μεγάλο λάθος, καθώς το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα για απεργία υφίσταται τους περιορισμούς του νόμου, και δεν είναι απεριόριστο δικαίωμα.

Με την απόφαση της κυβέρνησης καταργείται το δικαίωμα της απεργίας, και τα δημοκρατικά δικαιώματα τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας επίσης στον Σκάϊ. Το θέμα του ωραρίου έπρεπε να ανοίξει μετά τις εξετάσεις πρόσθεσε. Με αφορμή το δίωρο ανατρέπεται ένα ολόκληρο πλαίσιο για τον καθηγητή σημείωσε.

«Για 120 εκατ. ευρώ, ένα αστείο νούμερο για προϋπολογισμό κράτους έστω υπό μνημόνιο, απολύουν 10.000 αναπληρωτές και αυξάνουν 2 ώρες το ωράριο των μονίμων» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. Ο κ. Παπαχρήστος πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ασυμβίβαστο συνδικαλιστή – πολιτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom