Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Περίεργη ληστεία σε τράπεζα του Ισραήλ με 4 νεκρούς και το ληστή να αυτοκτονεί


Τουλάχιστον τέσσερα άτομα - τρεις άνδρες και μία γυναίκα - σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου σε σοβαρή κατάσταση, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας(;) που πήγε  στραβά σε τράπεζα στην πόλη  Beersheba του Ισραήλ.


Ληστές ή ληστής εισέβαλαν στην τράπεζα ανοίγοντας πυρ κατά των ανδρών της Εσωτερικής Ασφάλειας,οι οποίοι απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα τον τραγικό απολογισμό που διαβάσατε.

Στη συνέχεια ο ύποπτος άνδρας κράτησε στο εσωτερικό της Τράπεζας Hapoalim τουλάχιστον έναν όμηρο και η αστυνομία προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαπραγματευτεί μαζί του. Μιαμιση ώρα μετά ο όμηρος απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε στο Soroka Medical Center,ενώ ο ληστής αυτοκτόνησε.

בת הערובה ששוחררה מהסניף (צילום: אליעד לוי)
Όμηρος ελευθερώθηκε (Φωτογραφία: Eliad Levy)

(צילום: אליעד לוי)
Φωτογραφία: Eliad Levy

Ο  εκπρόσωπος της Εσωτερικής Ασφάλειας, Γιτζάκ Aharonovitch,δήλωσε ότι «πιθανώς υπήρχε μόνο ένας δράστης, και σε αυτό το σημείο δεν είμαστε σίγουροι ότι ήταν πράγματι ληστεία."

«Υπάρχουν όλα τα είδη της κερδοσκοπίας σε όλα τα είδη των κατευθύνσεων που πηγαίνει γύρω από αυτή τη στιγμή. Υποθέτω ότι θα μάθουμε τις λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες", πρόσθεσε.

Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας  έσπευσαν στην τράπεζα ενώ ακούστηκαν και πολλοί πυροβολισμοί. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι δυνάμεις διάσωσης προσπαθούν να περιθάλψουν τους τραυματίες και να μεταφέρουν τους νεκρούς.  

זירת האירוע בבאר - שבע (צילום: משטרת ישראל)
Σκηνή από ληστεία (Φωτογραφία: Israel Αστυνομίας)

(צילום: הרצל יוסף)
Φωτογραφία: Herzl Yosef

Ενας από τους  επιζώντες, δήλωσε ότι ο ληστής δεν ζήτησε χρήματα και η αστυνομία ψάχνει να βρει τα  κίνητρά του.Παραμένει ασαφές αν όντως το περιστατικό ήταν μια ληστεία που πήγε  στραβά ή κάτι άλλο.

Ο Δήμαρχος της Beersheba,Ruvik Danilovich, είπε ότι δεν ήταν βέβαιος ότι το περιστατικό ήταν μια ληστεία που πήγε στραβά!

"Αυτό δεν είναι μια κλασική περίπτωση ληστείας, ίσως να είναι το έργο ενός διανοητικά ασταθή ανθρωπου», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ήταν μια τραγωδία για την πόλη.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε: «Ο ληστής πυροβόλησε δύο σφαίρες σε κάθε άντρα που καθόταν δίπλα μου. Κανείς δεν προσπάθησε να αντισταθεί Όλοι ήταν ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Κάποιος που βρισκόταν..... επάνω μου με έσωσε ».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής πυροβόλησε αρχικά έναν φρουρό ασφαλείας,ο οποίος έπεσε νεκρός. Στη συνέχεια αντηλλάγησαν αρκετοί πυροβολισμοί.Η Αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο της επίθεσης.

Ο κύριος Δανιήλ, ο οποίος εργάζεται σε ένα παρακείμενο κτίριο περιέγραψε τη σκηνή. "Έχω ακούσει πολλές πυροβολισμούς, νομίζω τρεις ή τέσσερις. Μοιάζει με ληστεία. Φύγαμε από το γραφείο για να δούμε τι συνέβαινε. Υπάρχουν δύο άνθρωποι που βρίσκονται στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος."

Ο Idan,ιδιοκτήτης ενός κοντινού καφέ, δήλωσε ότι την ώρα της επιχείρησης εκκενώθηκαν τα πάντα στην περιοχή.
http://www.ynetnews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom