Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΤΩΡΑ: Επεισόδια και εκτεταμένη χρήση χημικών στο δάσος Καρατζά στις Σκουριές - Τρεις συλλήψεις γυναικών


Ένταση και επεισόδια γίνονται αυτή την ώρα στο δάσος Καρατζά για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του  seleo.gr στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία αλλά και και για την σύλληψη των 3 γυναικών που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ αναφέρουν πως τα χημικά ρίχνονται σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί.

Στο σημείο βρίσκονται μόνο άντρες αφού οι γυναίκες της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην είσοδο των μεταλλείων στις Σκουριές, όπου και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες 2 γυναίκες τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών, ενώ αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της Μ. Παναγίας.

Οι κάτοικοι ζητούν να δουν αν υπάρχει άδεια για την υλοτόμηση του δάσους καθώς και άδεια για τη συνέχιση των έργων από την Ελληνικός Χρυσός.

Τα ΜΑΤ τιμούν τη γιορτή της μητέρας! 
Τρεις συλλήψεις γυναικών στο δρόμο για τα μεταλλεία χρυσού

Τρεις συλλήψεις γυναικών που έκαναν πορεία προς τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ομάδα περίπου 60 γυναικών και συνέλαβαν τρεις απ' αυτές.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν γιατί εμπόδισαν τη διέλευση ενός οχήματος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Οπως καταγγέλεται κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ΜΑΤ τραυματίστηκε και μία γυναίκα που μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στα φανάρια της Ιερισσού.
http://www.seleo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom