Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι οδήγησε Υπολοχαγό στην αυτοκτονία; - Τι του αρνήθηκε το ΓΕΣ;


Σοκ στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας υπολοχαγός αυτοκτόνησε και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή τη τραγική απόφαση δείχνουν ότι είναι οικονομικοί. Ο υπολοχαγός είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους της απόφασής του .

Ο υπολοχαγός, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών, υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.
Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.


Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα . Κυρίως οι ηγεσίες που “σφυρίζουν” αδιάφορα.

 Μέσα στη νύχτα πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του ο υπολοχαγός . Βγήκε από το σπίτι του στη Χαλκίδα και πήγε στην οικοδομή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ανέβηκε στον δεύτερο όροφο και από εκεί πήδηξε στο κενό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο υπολοχαγός άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση. Και όλα δείχνουν ότι η αιτία ήταν το οικονομικό αδιέξοδο. Το οποίο είχε προσπαθήσει να αντιμετωπίσει εργαζόμενος όπου μπορούσε εκτός υπηρεσίας! Ούτε αυτό φαίνεται ότι ήταν αρκετό.

Ο 46χρονος υπολοχαγός άφησε πίσω του γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά.
Όπως είναι φυσικό το θέμα της αυτοκτονίας του υπολοχαγού έχει προκαλέσει σοκ στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αυτοκτονία του υπολοχαγού έχει σοκάρει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο γιατί επρόκειτο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, οικογενειάρχη,επαγγελματία και συνάδελφο. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι σοκαρισμένοι και από την αναλγησία του “συστήματος” το οποίο με τον τρόπο του κατόρθωσε να “λυγίσει” τις αντοχές του αξιωματικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert ο υπολοχαγός είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας περίπου δύο μήνες πριν, υπολογίζοντας ίσως ότι θα μπορούσε να βρει μια εργασία στον ιδιωτικό τομέα . Έτσι κι αλλιώς όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα εργαζόταν όταν μπορούσε εκτός υπηρεσίας.

Λίγες ημέρες πριν το μοιραίο ο υπολοχαγός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ζήτησε την ανάκληση της παραίτησης. Οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ αρνήθηκαν γιατί όπως του είπαν …έχει πρωτοκολληθεί! 

Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να την πάρουν πίσω όπως έχουν κάνει για στρατιωτικό ο οποίος σήμερα έχει καταφέρει να φθάσει στον βαθμό του υποστράτηγου μετά από τρεις παραιτήσεις και τρεις ανακλήσεις! Στην Ελλάδα έχει σημασία ποιος είσαι και τι επαφές έχεις…

Όπως λένε οι ίδιες πηγές αυτή η άρνηση του ΓΕΣ φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απόγνωσης για τον υπολοχαγό. Πιθανόν τα σχέδια που έκανε για μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να μην πήγαν καλά και η παραμονή στο στράτευμα να ήταν η μοναδική του επιλογή. Ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να του εξασφαλίσουν οι κατά τ΄ άλλα “ευαίσθητοι” όπως λένε στα προβλήματα του προσωπικού “αρμόδιοι” με στολή ή με κοστούμι.

Κάποιοι απαράδεκτοι -είναι ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός- τόλμησαν να ψελλίσουν “φήμες” περί “προβλημάτων” του υπολοχαγού. Η απάντηση έρχεται από το στόμα αξιωματικού που τον ήξερε:

“Ήταν αρχιτεχνίτης Ηλεκτρονικών των πυραυλικών συστημάτων ΧΩΚ. Ένας από τους καλύτερους!
Όντως προσπαθούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά εργαζόμενος τα απογεύματα.
Έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως από τους ανωτέρους του για την ευσυνειδησία του καθόσον εργαζόταν πολλές φορές πέραν του ωραρίου. Παράδειγμα όταν άφησε την οικογένεια του την Πρωτοχρονιά για να μεταβεί στην Μονάδα για αποκατάσταση βλάβης”.
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom