Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΤΩΡΑ: Πόλεμος στις Σκουριές για το χρυσό - Τραυματίας αστυνομικός από σκάγια - Προβοκάτσια λένε οι κάτοικοι

Εκτός ελέγχου και πάλι η κατάσταση στο δάσος Καρατζά των Σκουριών, με τον πόλεμο ανάμεσα σε ΜΑΤ και κατοίκους  να μαίνεται ανεξέλεγκτος. Τραυματισμοί, προσαγωγές και δακρυγόνα...

Στο νοσοκομείο μεταφέρεται αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό, όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι του και συνδικαλιστές αστυνομικοί,  από κυνηγετικό όπλο και έχει σκάγια σε όλο του το σώμα από τη μέση και επάνω.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση δυο άλλων συναδέλφων του οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά όπως όλα δείχνουν από μολότoφ κατά την διάρκεια των επεισοδίων. .

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν προβοκάτσια και είναι κατηγορηματικοί πως κανείς τους δεν είχε όπλα μαζί του.

Όπως αναφέρει το «Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη» site που υπερασπίζεται την εξόρυξη του χρυσού τραυματίστικε αστυνομικός «Νεότερες πληροφορίες από τις #Skouries# αναφέρουν, ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί από σκάγια όπλου... Ο αστυνομικός όπως μαθαίνουμε μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Δε γνωρίζουμε αν τον πηγαίνουν στον Πολύγυρο ή στο 424 ΓΣΝ στη Θεσσαλονίκη.»
http://www.seleo.gr

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom