Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Όταν δάκρυσε ο Νίκος Γκάλης (βίντεο)

Επιτέλους τιμήθηκε ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στο Ελληνικό Μπάσκετ!

Αποθέωση και συγκίνηση για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ. 
Με καθυστέρηση δύο δεκαετιών, ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε όπως του αξίζει, το Αλεξάνδρειο πήρε το όνομά του και η φανέλα με το νούμερο 6 θα κοσμεί την οροφή του γηπέδου. "Δεν υπάρχει πλέον η επόμενη στιγμή", δήλωσε ο δακρυσμένος "Nick the Greek".

"Καλύτερα αργά παρά ποτέ"! Η ατάκα που βγήκε με δυσκολία από το στόμα του τιμώμενου Νίκου Γκάλη απέδωσε με απόλυτο τρόπο όλο αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο.


Nick_Galis (15) από contratv

Ο θρυλικός Νικ του ελληνικού μπάσκετ, ο κορυφαίος των κορυφαίων, έζησε σε μόνο λίγα λεπτά όσα δεν είχε βιώσει τα προηγούμενα 18,5 χρόνια, από την ημέρα της αποχώρησή του (18 Οκτωβρίου 1994): την αποθέωση που άξιζε στο μεγαλείο του.

Ο κόσμος που κατέκλυσε απ' άκρη σ' άκρη το Παλέ, σαν τις καλές ημέρες της δεκαετίας του '80, παλιοί συμπαίκτες σε Άρη/Εθνική και αντίπαλοι, αποθέωσαν τον άνθρωπο που ήρθε από τη άλλη άκρη του Ατλαντικού και άλλαξε μεμιάς την ιστορία στον αθλητισμό της χώρας.


Nikos_Galis (14) από contratv

Ήταν αδύνατο να μην λυγίσει, να μην βουρκώσει μπροστά σ' ένα τέτοιο σκηνικό που δικαιωματικά στήθηκε για χάρη του. Ο κόσμος παραληρούσε στους ρυθμούς του "τι την έκανε την μπάλα ο θεός" που δόνησε ξανά, μετά από χρόνια, την ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο.

"Σας αγαπώ πολύ. Εδώ είναι το σπίτι μου και εσείς η οικογένειά μου", πρόλαβε να πει προτού το "Νίκος Γκάλης οέ, οέ, οέ" σκεπάσει κάθε προσπάθεια συνέντευξης με τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ξέφρενου πάρτι. Μαζί του περήφανες η σύζυγος και η 7χρονη κόρη του, καμάρωναν για τις μοναδικές στιγμές που ζούσε ο άνδρας της οικογένειας.



Η μετονομασία της κεντρικής σάλας του Αλεξανδρείου σε "Νίκος Γκάλης", όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, και η απόσυρση της φανέλας με το Νο6 συμπλήρωσαν ιδανικά το λαμπρό σκηνικό.
http://www.balla.com.cy/

Διαβάστε περισσότερο ρεπορτάζ και δηλώσεις συμπαικτών του Νίκου Γκάλη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom