Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ερχομαι από το Πεκίνο και σας φέρνω από κείνο... - Παρεμπιπτόντως ποιος πλήρωσε το βαρκάρη;

Επιστρέφει αργά απόψε από το Πεκίνο μαζί με το τσούρμο του (περίπου 100 νοματαίοι ζωή να 'χουνε) ο γίγαντας πρωθυπουργεύων της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς,αφού στο μεταξύ κάνει μια στάση στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν!

Το τι θα μας φέρει από το Πεκίνο το 'χει πει ο μάγκας Ζαγοραίος πολλά χρόνια πριν:...τεφαρίκι σαν αράπικο φυστίκι,μόνο που δεν ξέρουμε αν θα 'ναι πολύ αλμυρό!!!!!!


Ποιος πλήρωσε για όλο αυτό το τσούρμο των 100 νοματαίων;

73 ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

Στη λίστα είναι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ομίλου Γιαννίδη Α.Ε. και VITEX, εταιρεία χρωμάτων Κ. Γιαννίδης.

Ο Πέτρος Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Βουσβούνης γενικός διευθυντής Global Corporate & Investment Banking της EUROBANK, ο Σπύρος Παπασπύρου αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Συμεών Παλιός διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Diana Shipping Inc. / Diana Containerships Inc, ο Αλ. Ιωάννου μέλος του Δ.Σ. , Κατώγι Στροφιλιά Οινοποιεία & Αμπελώνες, ο Αρ, Κεφαλογιάννης διευθύνων Σύμβουλος της GAEA Olive Oil προϊόντα, ο Μανώλης Δομαζάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CRETA FARMS.

Επίσης , ο Ι. Γιώτης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. NOURISHING ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ο Ευστ. Μαρούσης σύμβουλος επιχειρήσεων ΔΕΛΤΑ Α.Ε. / VIVARTIA, ο κ. Π. Παπαδάκης διευθύνων σύμβουλος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε. - Costa Navarino.

Ο Μ. Καμπουρίδης διευθύνων σύμβουλος Dolphin Capital Investors Land & Real Estate Investments, η Μαρία Θεοφανοπούλου γενική διευθύντρια International Publications Ltd και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΑΤΤΑ, ο Γ. Βερνίκος πρόεδρος Vernicos Yachts Θαλάσσιος τουρισμός / σκάφη αναψυχής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ο Αλ. Αγγελόπουλος αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, η Μάρη Δασκαλαντωνάκη διευθύνων σύμβουλος DASKALANTONAKIS GROUP, ο Ευρ. Δοντάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.

Ο Οδ. Αθανασίου πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Lamda Development, ο Αθ. Πότσης Senior Manager της "Ευρωπαϊκά Συστήματα Αισθητήρων - Aerospace", ο Γ. Λινάτσας διευθύνων σύμβουλος Axia Ventures Group, ο Θ. Φέσσας πρόεδρος της Quest Συμμετοχών.

Ο Δ. Βατικιώτης γενικός διευθυντής ATCOM, ο Ευάγ. Χαϊδάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ο Κυριος Μποτζάκης εκπροσωπεί την εταιρεία Μποτζάκης ΑΕ, ο Λ. Κρανιάς πρόεδρος της AVANTI FURS και ο Κ. Κουσκούκης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας.

Ακόμη υπάρχει εκπρόσωπος της Intralot, της Mediterra, της BIG SOLAR S.A., της FOLLI - FOLLIE, των ταξιδιωτικών γραφείων Αμφιτρίων Odyssey Travel Ltd και Travel Plan, της CIP Holding AG και της Yingli Green Energy Greece Sales GmbH.


Από κυβερνητικής πλευράς, τον πρωθυπουργό  συνοδεύουν 9 υπουργοί και αξιωματούχοι,ήτοι οι: υπουργοί Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Ν.Μηταράκης, ο Εξωτερικών Δ.Κούρκουλας, καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Χρ.Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Στ.Παπασταύρου και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γ.Μουρούτης.

Προσθέστε κάτι γραμματείς,κάτι φαρισαίους,κάτι δημοσιογράφους φτάνουμε την κατοστάρα!


Το πρόγραμμα των επαφών

Ο κ. Σαμαράς είναι ο δεύτερος ηγέτης δυτικής χώρας μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που συναντήθηκε με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 16 Μαΐου,πρώτη μέρα  στο Πεκίνο,μίλησε  στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών,συναντήθηκε  με τον Κινέζο πρωθυπουργό παρακάθισε σε δείπνο προς τιμήν του.

Την επόμενη μέρα,Παρασκευή 17 Μαΐου,ο πρωθυπουργός μίλησε στο Ελληνοκινεζικό Business Forum,συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Ζιανγκ Ντεγιάνκγ και έγινέ δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Χτες Σάββατο 18 Μαΐου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και μίλησε στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια μετέβη  στη Σαγκάη όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης και μίλησε σε Επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο πρωθυπουργός είχε μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών Ομίλων.

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αργά το βράδυ απόψε θα επιστρέψει στην Αθήνα με το τσούρμο του και θα μας φέρει από... κείνο.

Αν δεν γινόμαστε αδιάκριτοι:
Πόσο στοίχισε συνολικά το ταξίδι ολόκληρης  αυτής της κομπανίας;
Ποιος πλήρωσε το βαρκάρη;

2 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλημέρα!
Καλός ο σχολιασμός και του πάει γάντι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Να 'σαι καλά Αντιγόνη μου,ευχαριστώ.
Καλό απόγευμα!

Read more: Go to TOP and Bottom