Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΗΡΩΪΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ή ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ οι παραιτήσεις των Οικονομικών Εισαγγελέων??? — Απλά: Στάση ήθους και αξιοπρέπειας


 === Επιστολή στον Άρειο Πάγο με την οποία γνωστοποιούν ότι δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης…
   === Οι επίμαχες επιστολές εστάλησαν λίγο πριν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίσει για την… τύχη των δύο οικονομικών εισαγγελέων έπειτα από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανανέωση ή μη της θητείας τους η οποία λήγει στις αρχές Ιουνίου. Μάλιστα, οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης… 

  === Διαβίβασαν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κρίνοντας ότι οι εν λόγω υποθέσεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς που θεσμοθετήθηκε με βάση τον πρόσφατο νόμο Ρουπακιώτη.
  === Οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή διαβίβασαν ήδη τις πρώτες 30 δικογραφίες που είχαν στα χέρια τους μεταξύ των οποίων η υπόθεση για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι δανειοδοτήσεις κομμάτων κ.α. Μάλιστα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ενημέρωσαν με επιστολή τους και τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.
=== Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
   === ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι και οι δύο Οικονομικοί Επιθεωρητές (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ και ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ), για όσο διάστημα απασχολήθηκαν σε αυτά τα ειδικά καθήκοντα, επέδειξαν ήθος, γενναιότητα, επαγγελματισμό, συνέπεια, τιμιότητα και εργατικότητα. Κανένας δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει, ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, εργάσθηκαν κάτω από αφόρητες και απαράδεκτες συνθήκες και καθεστώς ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, τόσο της χούντας του Γκαγκά Γ. Παπανδρέου, όσο και της χούντας Λουκά Παπαδήμου, αλλά και της φιλοσιωνιστικής χούντας Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
   === Σχεδόν θεατές γίναμε όλοι με όσα πληροφορούμασταν κάθε τόσο και μόλις πριν ένα χρόνο αναγκάστηκαν να απειλήσουν με παραίτηση, σαν απάντηση στις αθλιότητες της χούντας των αχυρανθρώπων της Τρόϊκα, που με τις ναζιστικού τύπου παρεμβάσεις των υπουργών δικαιοσύνης, δεν τους επέτρεπαν να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία βέβαιο, ότι η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, δεν έχει σκοπό να τους ανανεώσει την διαρκώς εκβιαζόμενη θητεία τους και το ΕΠΡΑΞΕ ΑΜΕΣΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ  ΕΛΕΝΗΣ ΡΑΪΚΟΥ ΩΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Πεντακάθαρος κυβερνητικός παρεμβατισμός για κωλυσιεργεία και αδίστακτο ξεδόντιασμα από τις αρμοδιότητές τους.
   === Όταν εργαζόμουν με ειδική θητεία σαν Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ, σίγουρα δεν είχα καθήκοντα Εισαγγελέα, αλλά είχα καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου και διενεργούσα διοικητικούς και οικονομικούς ελέγχους ουσίας. Ο ουσιαστικός τρόπος που ασκούσα τα καθήκοντά μου έφερνε και τις συχνές συγκρούσεις με την διεφθαρμένη εξουσία και όχι λόγω κάποιας ιδιομορφίας του χαρακτήρα μου. Η εξουσία έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει πρακτικά επιλογής Επιθεωρητών (τα δύο μέλη της επιτροπής επιλογής δεν υπέκυψαν στις άνωθεν πιέσεις), για να με θέσει εκτός. Αν προσέφευγα στα διοικητικά δικαστήρια θα δικαιωνόμουν 1000%….. Θα δικαιωνόμουν ως προς τι όμως???? Να επέστραφα για να υπηρετήσω ένα φασιστικό και ληστρικό καθεστώς διεφθαρμένων????… Να γινόμουν κυμάς στις κρεατομηχανές των πουλημένων καναλιών???? Προτίμησα να φτύσω και να ξεφτιλίσω δημόσια τη πόρνη εξουσία και να κάνω υπομονή 1 χρόνο για να βγω στη σύνταξη με το κεφάλι ψηλά. Χαίρομαι που Εισαγγελείς ζητούν έλεγχο των….. ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ, γιατί αυτό αφορά ξεκάθαρα τους ΚΟΠΡΙΤΕΣ που άφησα πίσω μου.
   === Επανέρχομαι πάλι στους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που εύκολα εντυπωσιάζονται. Αν διαβάσετε παλιές αναρτήσεις μου, θα δείτε ότι πάντα κρατούσα πισινές ΚΑΙ το δικαιολογούσα με το ότι πολλά έχουν δει τα μάτια μου και ότι επιφυλλάσσομαι για το τέλος. Το τέλος πλησιάζει και ΝΑΙ έχω πιο ξεκάθαρη άποψη και πιστεύω ότι η χούντα των ληστών κυβερνώντων θα τους ξεφορτωθεί με κάθε μέσον, με κάθε τρόπο. Αν προσέξετε πιο πάνω, η τρίτη παράγραφος λέει ΕΞΥΠΝΑ επακριβώς: «Διαβίβασαν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κρίνοντας ότι οι εν λόγω υποθέσεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς που θεσμοθετήθηκε με βάση τον πρόσφατο νόμο Ρουπακιώτη«
   === Μπορούμε λοιπόν να συμφωνήσουμε, ότι οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς δεν είναι βλάκες, ξέρουν ότι το διεφθαρμένο καθεστώς είναι αποφασισμένο να τους ξεφορτωθεί, αν επιχειρήσουν να διατηρήσουν αυτές τις ειδικές θέσεις, θα πρέπει να κάνουν ηλίθιες παραχωρήσεις σε κοινωνικά υποπροϊόντα και κοπρίτες περιοπής, πιθανότατα να γίνουν και περίγελοι σε ένα κύκλο σοβαρών ανθρώπων που τους τιμά και τους σέβεται ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗ ΠΟΡΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ έχει η αποστολή των μισών και πλέον σοβαρών υποθέσεων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με το σκεπτικό ότι οι εν λόγω υποθέσεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς!!!!!!! Νομίζω πως αυτός ο χειρισμός είναι ο ενδεδειγμένος για τις περιστάσεις και στη λαϊκή ερμηνεία μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι μια ροχάλα προς όλους αυτούς που τους ενέπαιξαν
   === Εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ??? Έχουν έναν άχαρο και μοναχικό ρόλο. Κανένας και καμία (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν θα επρόκειτο να τους σταθεί δυναμικά και ουσιαστικά σε μια μάχη με τον εχθρό να έχει ουσιαστική υπεροπλία. Στην ουσία έχουν μοναδικό αξιόπιστο σύμμαχο την συνείδησή τους.
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom