Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απεργία στις 17 Μαΐου, και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

«Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας με τη συμπεριφορά του» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος.


«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση, εμείς θα γυρίσουμε με το κεφάλι ψηλά και θα δούμε τους απολυμένους συναδέλφους μας, στα μάτια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο την απόφαση στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΜΕ.

Ο κ. Παπαχρήστος κατέληξε λέγοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αρχίσει διάλογος με το υπουργείο παιδείας.

Από πλευράς υπουργείου Παιδείας υποστηρίζεται ότι η ΟΛΜΕ «επιλέγει το χρονικό σημείο της σύγκρουσης με την Κυβέρνηση, μόνο και μόνο γιατί τώρα έχει "συνδικαλιστική δύναμη πυρός" - όπως δήλωσαν μέλη του στη συνάντηση τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου- και προσχηματικά κατηγορεί την Κυβέρνηση για το χρόνο της σύγκρουσης, επικαλούμενο την ψήφιση της αύξησης του ωραρίου διδασκαλίας την Κυριακή των Βαΐων και το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις».

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom