Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αποστολή-αστραπή για τα τρία C-130.Προορισμός Αλεξάνδρεια.


Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι κατευθύνονται στα κεντρικά σημεία του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας για την "διαδήλωση του 1.000.000",τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας,πετάνε με προορισμό το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας. Αποστολή η γρήγορη και ασφαλής μεταφορά περίπου 200 Ελλήνων από τη φλεγόμενη Αίγυπτο,στην πατρίδα.

Οι 200 Έλληνες που ζήτησαν να φύγουν έστω για λίγες ημέρες από τη ταραγμένη δεύτερη πατρίδα τους, είχαν πάρει σαφείς εντολές από το Προξενείο της Αλεξάνδρειας,να κατευθυνθούν με δικά τους μέσα στο παλιό αεροδρόμιο της πόλης. Οι προξενικές αρχές είχαν λάβει χθες εγγυήσεις από τις δυνάμεις του αιγυπτιακού στρατού, ότι η πρόσβαση στο αεροδρόμιο θα είναι ασφαλής.

Παρόλα αυτά ανησυχία μέχρι την απογείωση των τριών μεταγωγικών αεροσκαφών από την Αλεξάνδρεια υπάρχει,αφού οι εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι καταιγιστικές.Τα τρία C-130 θα απογειωθούν αμέσως μετά την επιβίβαση των 200 Ελλήνων και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αεροδρόμιο προσγείωσης το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει για το τι μπορεί να συμβεί σήμερα στις μεγάλες διαδηλώσεις,άμβλυναν η ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού,ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει βία εναντίον των διαδηλωτών αλλά και οι δηλώσεις του αντιπροεδρου της κυβέρνησης,ότι έλαβε εντολή από το πρόεδρο Μουμπάρακ να έρθει σε επαφή με την αντιπολίτευση και από κοινού να βρούν λύσεις για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες,όπως αυτό της ανεργίας των νέων ,ειδικά των μορφωμένων.
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom