Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η υπουργός Παιδείας απαξιώνει τη Δημόσια Εκπαίδευση


Ακριβώς όπως γράφει και το λογότυπο του υπουργείου τα πάντα είναι θέμα Παιδείας!
Παιδείας όμως όχι γραμματικών γνώσεων.
Μια λαϊκή ρήση λέει ότι:"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια"!
Κι απ' ότι φαίνεται η Υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δεν έχει σε καμία εκτίμηση την Ελληνική Παιδεία ή τουλάχιστον τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια.
Από τον Οκτώβριο που ανέλαβε το υπουργείο κι ως πρώτο μέτρο ήταν ν' αλλάξουν τον τίτλο του ξηλώνοντας τη λέξη "Εθνικής" έγινε γνωστό στο διαδίκτυο πως ο γιος της είναι μαθητής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη.
Αργότερα η όλη ιστορία έγινε βίντεο και ξανακυκλοφορεί τώρα ως Quiz!



Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ο υιός της κυρίας υπουργού δεν παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα του σχολείου, αλλά το IB (International Baccalaureate Diploma Programme), που τα μαθήματα προσφέρονται μόνο στην Αγγλική γλώσσα...και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι "αναγκασμένος" να ξενιτευτεί για να σπουδάσει!
Η φιλοσοφία του ιδιωτικού αυτού εκπαιδευτηρίου, κινείται γύρω από τον άξονα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον - ανοιχτές κοινωνίες...
Το 
International Baccalaureate Diploma Programme είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προ-πανεπιστημιακού επιπέδου πρόγραμμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ίδιο το Δίπλωμα του ΙΒ αποτελεί τον πιο αξιόπιστο διεθνή τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποτελεί ένα διαβατήριο εγγραφής στα περισσότερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Φυσικά δεν είναι η μόνη πολιτικός που δεν εμπιστεύεται τα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ και για πάρα πολλούς άλλους επιφανείς και μη της πολιτικής μας σκηνής που έχουν στείλει τα βλαστάρια τους κατ' ευθείαν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου παρακάμπτοντας τα Δημόσια στην Ελλαδίτσα!
Για μας τα ερωτήματα είναι δύο:
α)Πως μπορεί να πείσει η μητέρα-υπουργός για την ορθότητα αυτών που πρεσβεύει και πασχίζει σε ότι αφορά την ποιότητα των Ελληνικών σχολείων την ώρα που ο γιος της αποκτά το Διεθνές Απολυτήριο;
β)Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης είτε έντυπα,είτε ηλεκτρονικά γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα το έχουν θάψει;
Τέλος να σημειώσουμε πως τελείως συμπτωματικά και η κυρία Διαμαντοπούλου έχει πάρει μέρος στις συνεδριάσεις της περιβόητης λέσχης BILDERBERG

8 σχόλια:

ειρηνη είπε...

γτ δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη??? δηλαδή τί??? ίδιο εγώ ίδιο και ο γιος της Διαμαντοπούλου???? Ε ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...

( fortounata) είπε...

η Διαμαντοπούλου που σπούδασε;δηλαδή δεν έχει σπουδάσει σωστά και έγινε υπουργός;να φύγει αμέσως για σπουδές στο εξωτερικό.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη (έ ; αν κάνω λάθος διόρθωσέ με)
Το ότι ο γιός της Υπουργού σπουδάζει σε ξενόγλωσσο σχολείο δεν είναι αυτό που με σοκάρει και λίγο που με νοιάζει.
Εκείνο όμως που μ'ενδιαφέρει και νομίζω ολόκληρη την σπουδάζουσα νεολαία και την Ελληνική οικογένεια είναι: Αυτή ως Υπουργός Παιδείας, μιας...σοσιαλιστικής
Κυβέρνησης τι κάνει και τι σχεδιάζει να κάνει για την αναβάθμιση της ποιότητας της παιδείας που παρέχεται στην στοιχειώδη εκπαίδευση μεχρι την ανωτάτη την Πανεπιστημιακή.;
Τι καθεστώς επικρατεί εκεί, ιδαίερα στα Πανεπιτήμια.; Ποια είναι η σύγχρονη αντίληψη παιδείας για τα παιδιά και τους εφήβους; Τι μέτρα και αλλαγές πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης;

Αυτά θέλουμε να δούμε έμπρακτα και
να τα κρίνουμε αυσηρά και αμερόληπτα.

Καλό Σαβ/κο νά περάσεις.

Unknown είπε...

την καλησπέρα μου,

δυστυχώς η ευτυχώς αυτή είναι η πραγματικότητά ...

αλλά δεν φταίνε αυτοί, αυτοί καλά κάνουν...

ελπίζω στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι αφού είδαν και βλέπουν τα τόσα "καλά" που μας έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις Πασοκ και ΝΔ να πράξουν ανάλογα !!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ειρήνη μου σαφέστατα και δεν είστε ίδιοι!Εσύ σπουδάζεις στην Ελλάδα με το υστέρημα πιθανότατα των γονιών σου κι ο νεαρός θα γίνει δεκτός σε αμερικάνικα πανεπιστήμια με την προοπτική να γυρίσει ως "ηγέτης"!
Καλύτερα να λείπει το βύσσινο!
Καλή Κυριακή να έχεις.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φουρτουνιασμένη μου ψυχή αυτή τον έχει δέσει καλά το γαϊδαρό της!
Και φυσικά φροντίζει και τη διαδοχή.
Επιασε το νόημα από πολύ μικρή και κατά πολλούς πολύ καλά έκανε.
Να είσαι καλά,καλή Κυριακή!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου καλημέρα,σωστά Δημήτρης!
Αδικα την κατηγορείς την κυρία υπουργό,φροντίζει για την εξαφάνιση των αρχαίων και των θρησκευτικών,για την παραχάραξη της ιστορίας,αφήνει πολλά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και πολλά άλλα.Το μόνο που νοιάζονται κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός είναι να αλλάζει κατά τι και ο τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια!
Οταν ένα σύστημα εμπράκτως δεν το πιστεύεις πως είναι δυνατόν να το υποστηρίξεις και για ποια ποιότητα να μιλήσουμε.Δόξα τω Θεώ στην Ελλάδα ζούμε κι έχουμε παιδιά και τα ζούμε από πρώτο χέρι!
Καλή Κυριακή να έχεις.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Σπύρο καλημέρα και σ' ευχαριστώ για την αναδημοσίευση!
Προσωπικά δεν ελπίζω ούτε στις επόμενες,ούτε στις μεθεπόμενες εκλογές γιατί ο Ελληνας το 'χει στο DNA του να γκρινιάζει αλλά μετά να τους ψηφίζει για σιγουριά!
Μιλάμε για το άκρον άωτον της τρέλας.
Να είσαι καλά,καλή Κυριακή!

Read more: Go to TOP and Bottom