Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Το χρονογράφημα του Σαββάτου

'Ελλειμμα: 13,200 βγήκε,να τ' αφήσω;
της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ


ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: Αυτός ο χριστιανός πότε κοιμάται; Το βλέφαρο το γέρνει ποτέ ή ήρθε κι έγινε κάγκελο απ΄ την αϋπνία; Για τον Πρωθυπουργό μιλάω! Που από την ημέρα των εκλογών και μετά είναι σε ένα αεροπλάνο και τρέχει σαν τον Βέγγο! Έχει μετατρέψει τον μαραθώνιο σε κατοστάρι! Τον δρόμο αντοχής σαν δρόμο ταχύτητας! Και πόσο να ξεραθείς στο κάθισμα του αεροπλάνου; Πώς να βολευτείς; Όπως και να κάτσεις, σαν ανάποδο γαμώτο θα σηκωθείς! Τον βλέπω σε καμιά φάση, να είναι στη φωτό της σύσκεψης κορυφής κι όπως τον στραβώνουν τα φλας να γύρει γλυκά στον ώμο της Μέρκελ και να τον πάρει λιγουλάκι!

Καμία σχέση με τον προηγούμενο!

Που έφευγε χαλαρά από Ραφήνα, πήγαινε για καφέ μισή ωρίτσα στο Μαξίμου, του λέγανε όλοι οι παραστεκάμενοι «σκίζουμε προεδράρα, όλα καλά, όλα ανθηρά!», ξανάμπαινε στο αμάξι και γύρναγε σπίτι του την ώρα για το ματς! Μια μονογραφή έβαζε και πάθαινε κομμάρες! Μισή παράγραφο διάβαζε και του ΄ρχόταν σκοτοδίνη!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ, χαρά μου; Γιατί να διαλύσεις μια χώρα, όταν μπορούν ανετότατα να τη διαλύσουν οι συνεργάτες σου; Αυτοί οι ίδιοι συνεργάτες που παίρνουν τώρα τα μούτρα τους να κάνουν και κριτική! Κάτι πρώην υπουργοί Οικονομικών, κάτι άθλια τυπάκια που πήραν μια χώρα και την κάνανε σφουγγαρόπανο! Πατσαβούρα για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι!

Και τώρα έχουν το θράσος να ανοίγουν το στόμα το απύλωτο, αντί να χωθούν σε κάνα λαγούμι! Αλλά τι ανάγκη έχουν αυτοί; Αυτοί ρίξανε τη στρυχνίνη στο φρικασέ, εμείς θα το φάμε!

Παρόλο που δεν έχω διατελέσει μούτσος, ξέρω όπως όλοι μας, πως όταν το καράβι βουλιάζει ο καπετάνιος το εγκαταλείπει τελευταίος! Βεβαιώνεται πρώτα πως όλοι οι επιβάτες φοράνε σωσίβια, έχουν μπει στις λέμβους, είναι ασφαλείς και στο τέλος ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ προλάβει κοιτάει να σώσει το τομάρι του!

Ήταν ένα μικρό καράβι που το λέγανε «Ελλάδα». Κι όταν άρχισε να μπάζει νερά, πρώτος πήδηξε στη θάλασσα ο καπετάνιος. Μετά οι αξιωματικοί και οι επιβάτες της πρώτης θέσης (με τις offshore εταιρείες και τα βρώμικα χέρια). Πήδηξαν να σωθούνε κι αφήσανε τον λαό, τους επιβάτες της τρίτης θέσης, να σκυλοπνιγούνε μες στ΄ αμπάρια!

Όταν συμβεί αυτό, οι δράστες περνάνε ναυτοδικείο! Κάθονται στο σκαμνί, απολογούνται, μπαίνουν φυλακή! Εδώ δεν είναι η ίδια περίπτωση; Η ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ; Δεν θα δικαστούν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν θα λογοδοτήσουν σε κανέναν για τα εγκλήματα που διέπραξαν; Ή θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολί, ο θύτης να βγάζει θρασύτατα τη γλώσσα στο θύμα του; ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ εθνικό πανικό, άνοιξε κι ένας τραπεζικός λογαριασμός όπου κάθε Έλληναςόσο και όπως μπορεί- θα καταθέσει τον οβολό του! Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα πω αν εγώ έκανα το καθήκον μου ως Ελληνίδα πολίτις! Θα πω μόνο τούτο: Ρε φίλε, κανείς δεν είπε να στερηθείς το ψωμάκι σου! Όμως, αντί να δώσεις το 20ευρω για την πορνοταινία, δώσ΄ το στον τόπο σου! Έτσι κι αλλιώς πιο σκληρή τσόντα απ΄ τη ζωή του Έλληνα το 2010 δύσκολα θα βρεις στο εμπόριο!

Και μια που μιλάμε για το θέμα... Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών δεν θα πάνε και καμιά βόλτα στα βόρεια προάστια όπου έχει αγοράσει έπαυλη η 25χρονη πορνοστάρ; Έτσι για να καταλάβουμε κι εμείς πώς εν μια νυκτί (κυριολεκτικά) μπορεί κάποιος να γίνει ιδιοκτήτης πολυτελούς ανακτόρου!

Και δεν το λέω μόνο για την κοπέλα. Στο πατρικό μου, στο προάστιο όπου γεννήθηκα, έχω δει όλα αυτά τα χρόνια άπειρους λεχρίτες να υψώνουν βιλάρες σε χρόνο ντετέ! Πόθεν έσχες, λατρεία μου; Μήπως να το ψάχναμε κι αυτό λίγο;

Για να μην την πληρώνουν μια ζωή οι χαμιλόμισθοι και οι μικροσυνταξιούχοι; Μήπως; Λέω εγώ, τώρα, μια ιδέα ρίχνω...

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ με τον πιο «πεζό τρόπο»: Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στην Τράπεζα της Ελλάδος με κωδικό 26132462. Για τις καταθέσεις μέσω των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό ή και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών τραπεζικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό, ο κωδικός είναι: ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWΙFΤ/ΒΙC ΒΝGRGRΑΑ.

Καλό- λέμε τώρα!- Σαββατοκύριακο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom