Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σύνταξη στα 45 για κάποιους με υπογραφή κ. Κουτρουμάνη


Πρώτα θα πεθάνει η Ελλάδα και μετά το Ρουσφέτι
γράφαμε στις 27 Φεβρουαρίου σχολιάζοντας την επιστολή της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ προς τα μέλη της.
Διαβάστε τώρα την απάντηση του κυρίου υφυπουργού και πείτε μας πως νιώθετε αν έχετε και σεις τα ίδια ή και περισσότερα χρόνια και σας απέλυσαν από την εργασία σας αλλά δεν βρέθηκε μια καλή υπουργός (κ. Πετραλιά) να περάσει μια διάταξη για να συνταξιοδοτηθείτε στα 45 ή στα 50 σας χρόνια.
Κι έρχεται κι ο κύριος Κουτρουμάνης βαφτίζει το κοτόπουλο ψάρι και σας λέει ότι νηστεύει!
Κατά τ' άλλα αυτοί οι άνθρωποι ρυθμίζουν το ασφαλιστικό.
Κύριε Κουτρουμάνη μου από τα 45 χρόνια μέχρι τα 65 και 67 που θέλετε να πάτε τον πολύ κόσμο είναι άλλα τόσα χρόνια δουλειάς δεν το βλέπετε;
 
Προς την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε άρθρο της εφημερίδας σας στις 26 Φεβρουαρίου 2010 με τίτλο «Προκλητικό ασφαλιστικό ρουσφέτι της Κυβέρνησης» παρουσιάζεται η κυβέρνηση να σχεδιάζει «χαριστικές» συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σε εργαζόμενους Ασφαλιστικών Εταιριών. Για τη δική σας ενημέρωση, του συντάκτη του δημοσιεύματος, των αναγνωστών σας και την αποκατάσταση της αλήθειας , σας πληροφορούμε τα παρακάτω:
Περίπου 1800 εργαζόμενοι στις Ασφαλιστικές εταιρίες και τις Γεωργικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τις καταστατικές διατάξεις των Ταμείων τους, έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν εάν απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και έχουν συμπληρώσει 25 έτη υπηρεσίας και την ηλικία των 45 ή 50 ετών.
Επειδή οι παραπάνω επιχειρήσεις και Οργανώσεις εξυπηρετούνται με την αποχώρηση προσωπικού, ορισμένες εξ αυτών παρέχουν κίνητρα με στόχο να εξωθήσουν στη σύνταξη 45ρηδες και 50ρηδες.
Η πρόθεση του υπουργείου και η προσπάθεια που καταβάλλει είναι να αποτραπεί ένα ακόμη πολυδάπανο πρόγραμμα μαζικής συνταξιοδότησης που θα επιβαρύνει το ΙΚΑ με 60 εκ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για τα οικονομικά του Ιδρύματος.
Για το λόγο αυτό, και μόνο για όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2010, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρασχεθεί η δυνατότητα σταδιακής αποχώρησης μέσα στην επόμενη 10ετία.
Αντίθετα, αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης για όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις μέχρι 31/12/2010.
Αυτό είναι προς το συμφέρον του ΙΚΑ & των Ασφαλιστικών Ταμείων πρωτίστως και βέβαια των ίδιων των εργαζομένων που θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασίας τους και μετά την 1/1/2011, ενώ με το ισχύον καθεστώς εξωθούντο στη συνταξιοδότηση.
Συνεπώς κανενός είδους «προνομιακή μεταχείριση» δεν σχεδιάζεται, κάτι που θα ήταν σε αντίφαση με τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε, να ενισχύσουμε τους πόρους των Ταμείων και να παρατείνουμε τον εργασιακό βίο των ασφαλισμένων.

Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom