Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Στημένα παιχνίδια στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Σωπάτε καλέ!

Superleague: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος για στημένα παιχνίδια

Στον εισαγγελέα θα καταλήξει ακόμη ένας φάκελος που αφορά πληροφορίες για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, το νέο ζήτημα που προέκυψε αφορά φήμες για στημένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Superleague, ο φάκελος του οποίου βρίσκεται στην ΕΠΟ.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή τον συγκεκριμένο φάκελο και αυτός με την σειρά του θα τον μεταβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε χθες σχετικά με στημένο παιχνίδι στην Superleague απασχόλησε την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, που αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη», αναφέρει η ανακοίνωση της Superleague.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky συνολικά έξι είναι τα παιχνίδια που θεωρούνται στημένα. Εκτός από αυτό της Σούπερ Λίγκας, τα άλλα πέντε είναι στην Β' Εθνική.

Το διάστημα των αγώνων όπως αναφέρθηκε είναι από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2010.

Παρεμπιπτόντως διαβάστε από τον ΣΚΑΪ την καταγγελία της βουλευτού κυρίας Κανέλλη το Φεβρουάριο του 2006 στην Ελληνική Βουλή για περίεργα και υπερβολικά κέρδη συγκεκριμένων ατόμων στο "Πάμε Στοίχημα".

Απάντηση δεν υπήρξε ποτέ κι ο φάκελος αγνοείται.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε να γίνει και με φάκελο που θα σταλεί στον εισαγγελέα για τυχόν στημένα παιχνίδια στα πρωταθλήματα Α' και Β' εθνικής.

"Κατάλογο νικητών του «Πάμε Στοίχημα» παρέδωσε στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη

21/02/2006 | 20:54 Τελευταία Ενημέρωση 20:54 21/02/2006

Tnν παρέμβαση της αρχής διαφύλαξης απόρρητου των επικοινωνιών ζήτησε η Λιάνα Κανέλλη για να ελεγχθεί εάν γίνονται παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, προέλευσης Ιντραλότ και αν μέσω ηλεκτρονικού εγκλήματος κάποιοι αποκομίζουν κέρδη από το «Πάμε Στοίχημα» ή άλλα παίγνια.

Η βουλευτής του ΚΚΕ συνέδεσε την καταγγελία της με το θέμα των υποκλοπών και υποστήριξε ότι με παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρείας, κάποιοι εμφανίζονταν εκ των υστέρων παίκτες αλλά και νικητές.

Η κυρία Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατάλογο 1.200 ατόμων που κέρδισαν τα μεγαλύτερα ποσά στο «Πάμε Στοίχημα» και αποκόμισαν 186 δισεκατομμύρια δραχμές το διάστημα 2001-2004.

Τα στοιχεία της υπόθεσης είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο του 2005 η Καθημερινή, αναφέροντας ότι μεταξύ των κερδισμένων ήταν παράγοντες του ποδοσφαίρου και της Θύρας 7, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της `νύχτας`, αλλά και του παράνομου τζόγου. Μεταξύ αυτών και η κύρια Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγος του στενού συνεργάτη του κυρίου Κόκκαλη, Γιώργο Σαλονίκη.

Μέρος του ρεπορτάζ της Καθημερινής

Παράγοντες του ποδοσφαίρου και της Θύρας 7, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της `νύχτας`, αλλά και του παράνομου τζόγου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους κερδισμένους του ΟΠΑΠ την τελευταία πενταετία.

Την περίοδο από το 2000 έως τα μέσα του 2004, περίπου 1.200 νικητές με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ, έχουν μοιραστεί 536 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαρμαρά μέσα σε μια διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα.

Επίσης, υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν παραλάβει περισσότερες από 350 βεβαιώσεις κερδών για λογαριασμό παικτών που έχουν δώσει ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom