Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Τελευταίο ταξίδι του «Παναγία Τήνου» από τον Πειραιά - Μεταφέρεται σε διαλυτήριο στην Τουρκία (φωτο & βίντεο)


Ένα χρόνο μετά την ημιβύθιση του μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» πρώην «Άγ.Γεώργιος» αναχωρεί με προορισμό διαλυτήριο στην Τουρκία, με τη βοήθεια ρυμουλκού.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 σήμερα το πρωί από το σημείο που βρίσκεται κοντά στη πύλη Ε4,μπροστά στον Αγιο Διονύσιο.
Οι εργασίες ναυαγιαίρεσης από την αρμόδια εταιρεία, που διήρκησαν περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκαν, ενώ ήδη εκδόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την απομάκρυνσή του.


Το πλοίο βρίσκονταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από πέρσι στις 26 Απριλίου, όταν είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών.

Τις εργασίες απάντλησης των υδάτων, στεγανοποίησης του πλοίου και απομάκρυνσής του είχε αναλάβει, μετά από σχετικό διαγωνισμό από τον ΟΛΠ, η εταιρεία Antipollution ANE.

Δείτε στο βίντεο  το Παναγία Τήνου καθώς αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά ρυμουλκούμενο από το ρ/κ Παντοκράτωρ με προορισμό τα διαλυτήρια της Αλιαγά στην Τουρκία.


Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ, ενώ τη διαχείριση του ναυαγίου είχε αναλάβει ο ΟΛΠ.

Το «Παναγία Τήνου», το οποίο ανήκε έως πρόσφατα στον εφοπλιστή Ε. Βεντούρη και είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία, αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το θρυλικό βαπόρι της Παροναξίας, ενώ για πολλούς καπετάνιους ήταν πλοίο εύκολο στους χειρισμούς του, στις δύσκολες μανούβρες των μικρών λιμανιών.

Διαβάστε σχετικά:
«Παναγία Τήνου»: Έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι! (Φωτο απο το εσωτερικό του μισοβυθισμένου πλοίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: