Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Ελεγκτικό συνέδριο για τα ειδικά μισθολόγια: Επιστρέψτε περικοπές δύο ετών! - Για τον λαουτζίκο;

«ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ» ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ

Αντισυνταγματική κρίνει το ανώτατο δικαστήριο την επιστροφή μόνο του 50% των περικοπών της διετίας 2012-’14. Με πιλοτική δίκη θα καλυφθούν, εκτός από τους δικαστικούς, όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ένστολοι, γιατροί ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί

Αντισυνταγματική θεωρεί το Α΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη νομοθετική διάταξη που προέβλεψε στα τέλη του 2014 την «κουτσουρεμένη» και καθυστερημένη επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από τη δικαστική ακύρωση ως αντισυνταγματικών των περικοπών που επέβαλε ο νόμος 4093/12, από τον Αύγουστο του 2012, στους εν ενεργεία και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Διαπιστώνοντας την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4307/14, καθώς και την αντίθεσή του προς διεθνείς συμβάσεις, το κλιμάκιο αποφάσισε να στείλει στην Ολομέλεια του ΕΣ σχετικό προδικαστικό ερώτημα, προκειμένου να γίνει πιλοτική δίκη για ένα θέμα που σχετίζεται με το ύψος των συντάξεων ευρείας κατηγορίας δικαιούχων και το οποίο μπορεί να έχει «προφανείς και σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο.

Μολονότι η υπόθεση αφορά καταρχήν τα αναδρομικά των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών, τυχόν επιβεβαίωση της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων διατάξεων θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο και για τις διεκδικήσεις που προβάλλουν αντίστοιχα και άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και κυρίως οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί κ.ά.), οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικό (αναμένεται η απόφαση) και το νεότερο μισθολόγιό τους, γιατί δεν συμμορφώθηκε πλήρως προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας ΣτΕ, που τους δικαίωσαν.

http://www.ethnos.gr/

Σχόλιο Ζείδωρον: Για τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις του λαουτζίκου που κατάντησαν επιδόματα ελεημοσύνης κανένα ενδιαφέρον από καμία ανάλγητη εξουσία αυτού του κράτους.

Προφανώς ή είμαστε αμελητέα ποσότητα για τους κρατούντες το μαχαίρι και το πεπόνι ή άπαντες συμφωνούν πως οι δικές μας συντάξεις θα σώσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα από την... χρεοκοπία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: