Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ξανά φρούριο ο Κορυδαλλός για τη δίκη της Χρυσής Αυγής - Συγκεντρώσεις πολιτών και οργανώσεων - Κλειστά τα σχολεία

Ενταση νωρίτερα κι ένας τραυματισμός
Πολύ πιθανή νέα διακοπή της δίκης

Κλούβες, ΜΑΤ, περιπολικά, δεκάδες αστυνομικοί στην είσοδο και περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλού... το γνώριμο σκηνικό από την πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στήθηκε και πάλι.

Δεύτερη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής σήμερα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις πολιτών και αριστερών οργανώσεων, που ζητούν την μεταφορά της δίκης σε άλλο σημείο.





Συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει αντιεξουσιαστές στη Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ στη Σολωμού θα συγκεντρωθούν μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. 
Ξανά στο ρόλο... κυανόκρανου τα ΜΑΤ ώστε οι δυο πλευρές να μην έχουν καν οπτική επαφή.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού.

Στον Κορυδαλλό για τη δίκη βρίσκονται η μητέρα και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα αλλά και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. 
Η δίκη πιθανότατα θα διακοπεί εκ νέου σήμερα, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο δικηγόρος που διόρισε το δικαστήριο σε έναν εκ των κατηγορουμένων, δεν θα αποδεχθεί τον διορισμό του.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου συνηγόρου, στον οποίον θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στο Newsit ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Μαραγκός, "πρέπει να δούμε αν έχουν οριστεί οι συνήγοροι των κατηγορουμένων που στην πρώτη ημέρα της δίκης δεν είχαν. Είναι η ""δεύτερη μέρα της δίκης" και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Θα ζητήσουμε ξανά την αλλαγή του χώρου καθώς δεν διευκολύνει την κατάσταση".

Αίτημα για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης θα καταθέσουν σήμερα και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασσιμάτης και ο αντιπεριφεριάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom