Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Παντρεύτηκε τον σύντροφό του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου! (φωτο)


«Βέρα στο δεξί» - αν και την τοποθέτησε στο αριστερό του χέρι - έβαλε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς παντρεύτηκε τον σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας έγινε, με αυτό τον τρόπο, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης, που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό του.
15gay3
Ο γάμος τελέστηκε την Παρασκευή σε ξενοδοχείο της πόλης του Λουξεμβούργου από τη Λίντι Πολφέ, δήμαρχο της πόλης.
«Ήρθα στο γάμο ενός φίλου. Ήταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, που ήταν καλεσμένος.
«Το Λουξεμβούργο δίνει την εικόνα μιας προοδευτικής χώρας σε ό,τι αφορά την κοινωνία. Πρόκειται για ένα μήνυμα που στέλνουμε σε μία χρονική στιγμή όπου η ομοφοβία καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη», προσέθεσε.
Το ζευγάρι, που φορούσε μαύρα κουστούμια, έφτασε στο δημαρχείο με τα πόδια, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.
Πλήθος από περίπου διακόσιους ανθρώπους, που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο της πόλης ξέσπασε σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, που τους πέταξαν ρύζι.
Μετά την τελετή, ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο σύντροφός του μετέβησαν στο Cercle Cité, ένα δημοτικό κτίριο στην καρδιά του Λουξεμβούργου για κοκτέιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom