Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό - Κατηγορούμενος Αρχιλοχίας!


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά υπαξιωματικού αρχιλοχία του Στρατού και επτά ακόμη προσώπων για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό.

Ο υπαξιωματικό συνεργαζόταν με έναν έμπορο έμπορο πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν , η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη σε διάστημα δύο ετών (2012-2014) ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ.

Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πως αποκαλύφθηκε η κλοπή; Από την ανατροπή βυτιφόρου με το οποίο μετέφεραν τα κλεμμένα καύσιμα. Η έρευνα που έγινε οδηγησε στην αποκάλυψη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του παραπάνω βυτιοφόρου. Ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων.

Ο εκ των κατηγορουμένων στρατιωτικός, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του προκειμένου να προβούν στις ενέργειές τους.

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom