Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τα 'χωσε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)


- Η αστυνομία είχε κλείσει με κλούβες την Βασιλίσσης Σοφίας και δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να περάσουν
- Η κα Κωνσταντοπούλου οργισμένη ζητούσε εξηγήσεις από τον επικεφαλής αξιωματικό της αστυνομίας
- ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ

Την οργή της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ένιωσε στο πετσί του ο αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος εκτελωντας εντολές απέκλεισε με κλούβες την Βασιλίσσης Σοφίας για να μην περάσει η πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.



Η κα Κωνσταντοπούλου οργισμένη κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τον ρώτησε κατ' αρχήν σε ποιά υπηρεσία ανήκει. Όταν εκείνος της είπε ότι ανήκει στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Πρόεδρος Βουλής: «Μου κατήγγειλαν πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία ότι δεν τους αφήσατε να περάσουν. Από ποιόν έχετε εντολή; 
Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και οι πολίτες να καταθέτουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Για ποιόν λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;

Αστυνομικός: Τι να σας πω. Εγώ εντολές εκτελώ από το κέντρο επιχειρήσεων

Πρόεδρος Βουλής: Να κλείσετε την πρόσβαση την Βουλή; Δεν έχετε το δικαίωμα! Δεν έχετε το δικαίωμα κύριε αστυνομικές. Γιατί εμένα η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοικτή. Να μην κλείνει ο δρόμος.
Δεν μπορέι οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία να μην μπορούν να περάσουν και να γίνεται αυτή η εικόνα. Μα ποιόν ενημερώσατε για να κάνετε αυτή την πρόταση; Η εικόνα αυτού του φρουρίου....Δεν μπορείτε να κόβετε τον δρόμο σε μια πορεία που διέρχεται από την Βουλή.
 
Νωρίτερα, επικράτησε μικροένταση στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής όταν αστυνομικοί εμπόδισαν εργαζόμενους σε νοσοκομεία να περάσουν προς το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να μην επιτρέπει σε εργαζόμενους να κάνουν πορεία.

Μάλιστα καταφέρθηκαν και εναντίον της Προέδρου της Βουλής λέγοντας: «Να και η Πρόεδος της Βουλής που δεν μας αφήνει να περάσουμε». Η βροχή που δυνάμωσε ανάγκασε τους διαδηλωτές να διαλυθούν και έτσι αποφεύχθηκε και άλλη όξυνση των πνευμάτων».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom