Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία των ομογενών στην Ουάσινγκτον

Υπήρξε υπάλληλος της οικογένειας

Χειροπέδες στον άνθρωπο που προδόθηκε από ένα κομμάτι... πίτσα πέρασε η αστυνομία της Ουάσινγκτον για τη δολοφονία του ομογενή επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της συζύγου του Έιμι, του γιου τους Φίλιπ και της οικιακής βοηθού τους, Βέρα Φιγκερόα.

Οι τέσσερίς τους κρατήθηκαν τουλάχιστον ένα 24ωρο όμηροι
μέσα στην 4,5 εκατ. δολαρίων έπαυλη του επιφανούς ζεύγους ομογενών στα βόρεια της Ουάσινγκτον και δολοφονήθηκαν στις 14 Μαΐου, αφού πρώτα βασανίστηκαν. Οι τρεις ενήλικες είχαν τραύματα από μαχαίρι, αντίθετα από τον 10χρονο Φίλιπ.

Η αστυνομία αναζητούσε τον 34χρονο Daron Dylon Wint, ο οποίος προδόθηκε από ένα... κομμάτι πίτσα στο οποίο εντοπίστηκε το DNA. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας της οικογένειας, οι δράστες (γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο 34χρονος έχει δράσει μόνος του ή είχε συνεργούς) παρήγγειλαν πίτσα από κοντινο μαγαζί. Σε ένα από τα κομμάτια, εντοπίστηκε το DNA του Wint, ταυτοποιήθηκε και η αστυνομία τον συνέλαβε το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. ώρα Ελλάδας).

Το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι πως ο 34χρονος είχε υπάρξει υπάλληλος στην εταιρία εμπορίας σιδήρου που διατηρούσε ο Σαβόπουλος. Δεν είναι γνωστό πότε δούλεψε για το θύμα, ούτε για πόσο καιρό ούτε και το κίνητρο για την άγρια δολοφονία.


"Πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον ύποπτο και την επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα" είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λάνιερ.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος έχει... πλούσιο παρελθόν επιθέσεων και εκβιασμών.

Washington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom